نخستین تپ‌اختر کوتوله سفید کشف شد

در یک اکتشاف مشارکتی که ستاره‌شناسان را مشتاق استفاده از بزرگترین تلسکوپ رادیویی در نیمکره جنوبی زمین برای حل اسرار کهکشان کرده، تلسکوپ SALT آفریقای جنوبی موفق به شناسایی نخستین تپ‌اختر کوتوله سفید شد.

کشف سیاهچاله‌ای 17 میلیارد برابر خورشید

ستاره‌شناسان یک سیاهچاله عظیم با وزن 17 میلیارد جرم خورشید را در نقطه غیرمنتظره‌ای از فضا شناسایی کرده‌اند که دومین سیاهچاله بزرگ کشف شده در جهان است.

«ناسا نقشه آب و هوایی یک ابرزمین را تهیه کرد»

دانشمندان به کمک رصدهای تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا نخستین نقشه ی دمایی از یک سیاره ی ابرزمین را تهیه کرده اند- یک سیاره ی سنگی به بزرگی حدود دو برابر سیاره ی خودمان.

ثبت نور مادون قرمز اسرارآمیز در فضا

محققان برای نخستین بار با استفاده از تلسکوپ آرایه میلیمتری/زیرمیلیمتری بزرگ آتاکاما (آلما) توانسته‌اند کم‌نورترین و اسرارآمیزترین نور مادون قرمز را در فضا شناسایی کنند.

«معماری گوتیک در ژرفای فضا»

جرم یک ستاره ی معمولی تا چقدر می تواند باشد؟

کشف درخشان‌ترین کهکشان در جهان هستی

اخترشناسان موفق به کشف درخشان‌ترین کهکشان‌هایی شده‌اند که تاکنون در جهان هستی رصد شده اند، کهکشان‌هایی با سیستم‌های ستاره‌ای به شدت درخشان که دانشمندان هنوز نتوانسته‌اند برای توصیف آنها واژه‌ای مناسب بیابند.

«کشف یک دیوار کهکشانی به درازای یک میلیارد سال نوری»

* اخترشناسان با کاوش در دوردست های کیهان، ساختاری به نام "دیوار بزرگ باس" یا BOSS Great Wall را یافته اند، یک اَبَرساختار از ۸۳۰ کهکشان که یک میلیارد سال نوری درازا دارد.

واضح‌ترین تصویر از صفحه غبارآلود اطراف ستاره پیر

تیمی از ستاره‌شناسان با استفاده از نیروی کامل تداخل‌ سنج تلسکوپ بسیار بزرگ (VLTI) در رصدخانه پارانل سازمان فضایی اروپا در شیلی، واضح‌ترین تصویر از صفحه غبارآلود اطراف یک ستاره پیر را ثبت کرده‌اند که نشان می‌دهد صفحات اطراف ستارگان پیر مشابه نمونه‌های

کشف 80 کهکشان جوان اولیه پس از انفجار بزرگ

یک تیم بین‌المللی از دانشمندان با استفاده از تلسکوپ سوبارو در ژاپن توانسته‌اند 80 کهکشان جوان را که حدود 1.2 میلیارد سال پس از انفجار بزرگ در جهان اولیه قرار داشته‌اند، شناسایی کنند.


Top