ابوریحان

 

نخستین پایه ردیاب ستاره ای عکاسی آسمان شب در ایران ساخته شد.

نخستین پایه ردیاب ستاره ای عکاسی آسمان شب در ایران ساخته شد.

علم نجوم و خاستگاه آن در آثار ابوریحان بیرونی

سیزدهم شهریور بزرگداشت ابوریحان بیرونی سرآمد علم نجوم است، منجمی توانمند که با آثار خود در زمینه نجوم سرآغاز بسیاری از تغییر و تحولات شد و دانشمندان بسیاری با الهام از او مطالعات زیادی در این حوزه انجام دادند و به ابداعات جدیدی دست یافتند.

عضو هیات علمی دانشگاه شریف: در معرفی آثار ابوریحان به مردم و بیگانان موفق نبوده‌ایم

عضو هیات علمی دانشگاه شریف در چهارمین دوره تجلیل از پژوهشگران جوان علوم پایه منتخب فرهنگستان علوم، ابوریحان بیرونی ریاضیدان و فیزیکدان بی‌نظیر و چند بُعدی توصیف و خاطرنشان کرد: در معرفی آثار ابوریحان بیرونی به مردم و جهانیان چندان موفق نبوده‌ایم.

ساخت ماهواره نیاز امروز فضایی کشور است

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران گفت: طراحی و ساخت ماهواره و درمدار قراردادن و عملیاتی کردن آن، نیاز امروز فضایی کشور است که با یک برنامه منسجم و نیروهای کارآمد، محقق می شود.

رئیس سازمان فضایی مطرح کرد: نقش نجوم در توسعه فناوری فضا

رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه بیش از ۱۵۰ منجم ایرانی در حال فعالیت در حوزه نجوم هستند، بر لزوم برنامه‌ریزی هدفمند و در این حوزه به عنوان یکی از اولویت‌های امسال تاکید کرد.

بارورسازی ابرها چقدر باران می آورد/ آب در ایران تشنه مدیریت است

«فناوری بارورسازی ابرها» که به عنوان روشی علمی برای افزایش بارش مطرح شده، در ایران مخالفان و موافقان بسیاری دارد و اینکه تا چه حد این روش به حل مشکل کم آبی کمک می کند، محل مناقشه است.

رصد یک هاله گازی پهناور از سوی ناسا

مشاهدات "چاندرا" از کهکشان مارپیچی عظیم NGC 5746، یک هاله بزرگ گاز گرم(قسمت آبی رنگ) اطراف دیسک نوری کهکشان(قسمت سفید رنگ) را نشان می‌دهد.

بازگشایی رصدخانه دانشگاه شیراز در سالگرد 40 سالگی

مراسم راه‌اندازی مجدد رصدخانه ابوریحان دانشگاه شیراز همزمان با چهلمین سال تاسیس این مرکز علمی پژوهشی با حضور جمعی از اساتید، دانشجویان و مسئولان استانی، برگزار و از دست‌اندرکاران احیای این رصدخانه و روسای پیشین آن قدردانی شد.

13 شهریور؛ بزرگداشت "بیرونی" منجم بزرگ ایرانی

دانشمندان بزرگی در ایران چشم به جهان گشوده‌اند و اسم و رسمی جهانی به دلیل نبوغ خود بدست آورده‌اند؛ یکی از دانشمندان بزرگ ایران که امروزه در سراسر جهان وی را می‌شناسند، ابوریحان بیرونی است که به دلیل نبوغ بی‌بدیل در اخترشناسی و ریاضیات شناخته می‌شود.

5 شهریور؛ بزرگداشت «رازی» بانی مکتب جدید در علم شیمی

محمد بن زکریای رازی یکی از بزرگ‌ترین دانشمندان تاریخ ایران است که در سده سوم هجری قمری به دنیا آمد و در طول حیات 62 ساله خود توانست علاوه‌بر کسب تبحر در علوم مختلف، به عنوان «پدر شیمی» نیز شناخته شود.


Top