محققان دانشگاه تهران برنده جایزه جهانی انرژی شدند

یک پروژه دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران با همکاری وزارت نیرو و شرکت آب و فاضلاب استان تهران، جایزه جهانی انرژی هجدهمین دوره مراسم بنیاد جهانی انرژی را برای محققان و فناوران ایرانی به ارمغان اورد.

دکتر رامین گلستانیان مدیرعلمی فیزیک مواد زنده در موسسه ماکس پلانک شد

دکتر رامین گلستانیان از دانش‌آموختگان دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان و استاد‌تمام فیزیک ماده‌چگال دانشگاه آکسفورد، مدیر علمی بخش فیزیک مواد زنده در پژوهشگاه دینامیک و خودسامان‌دهی موسسه ماکس‌پلانک آلمان شده است.

ساخت دستگاهی با قابلیت تولید جرم منفی

این دستگاه که نخستین نمونه در نوع خود محسوب می شود، قادر به تولید ذرات عجیبی است که نیمی نور / نیمی ماده بوده و می تواند پایه ای برای نوع جدید لیزر باشد که به انرژی بسیار کمتری نسبت به فناوری های فعلی نیاز دارد.

دستاوردهای تازه گروه توکامک مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما در تحقیقات گداخت هسته ای

سامانه‌های تشخیصی پیشرفته با هدف دستیابی به تکنولوژی پیچیده گداخت هسته‌ای و مطالعه پلاسمای همجوشی در راستای اهداف آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و پروژه ایتر توسط گروه توکامک IR-T۱ مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی طراحی

ساخت سیستم تزریق گاز راکتور همجوشی هسته ای با دقت ۱ میلی ثانیه در ایران

محققان گروه گداخت هسته ای مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات موفق به طراحی و ساخت سیستم تزریق گاز با دقت بالا (۱ میلی ثانیه) برای نخستین بار در خاورمیانه شدند.

افزایش انرژی ابرخازن‌ها با نانوساختارهای ساخت محققان ایرانی

محققان باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی تهران در تحقیقات آزمایشگاهی خود ابرخازن‌هایی ساخته‌اند که با وجود اندازه‌ بسیار کوچک، می‌تواند انرژی قابل‌مقایسه‌ای با باتری‌های لیتیومی را تأمین کنند.

تولید ذرات جرم منفی توسط دستگاه لیزری جدید

محققان دانشگاه "روچستر" یک دستگاه لیزری ساخته‌اند که به لطف یک ماده نیمه هادی اتمی که داخل میکروسکوپ نوری لیزر قرار می‌گیرد، می‌تواند ذرات با جرم منفی ایجاد کند.

انتخاب پروژه ماشین مولد پلاسما به عنوان طرح برتر کشوری

از سوی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری پروژه ماشین مولد پلاسما با عنوان "توکامک البرز" به عنوان پروژه برتر کشور در حوزه همکاری‌های صنعت و دانشگاه انتخاب شد.

دانشگاه آریزونا: آزمایش های اتمی جان صدها هزار آمریکایی را گرفته است

تازه ترین تحقیقات دانشگاه آریزونا نشان می دهد که آزمایش های اتمی دهه پنجاه قرن بیستم میلادی، محیط زیست میلیونها آمریکایی را به پرتوهای رادیواکتیو آلوده کرد و ممکن است موجب جان باختن نزدیک به 700 هزار نفر شده باشد.

مهمترین وقایع علمی سال 2017

سال 2017 میلادی در زمینه پیشرفت علوم، سالی پربار بود. مهم‌ترین رخداد این سال پدیده برخورد ستاره‌های نوترونی بود که مشاهده آن موجب تایید چندین نظریه فیزیکی و رد تعداد زیادی از نظریات شد.


Top