گسل‌های

 

ماه‌لرزه‌ها، به طرز شگفت‌آوری عادی!

چرا تعداد ماه‌لرزه‌ها زیاد است؟!

وجود ۳ گسل فعال در اطراف دریاچه ارومیه/ثبت ۱۲۶ زلزله ۳ تا ۴.۹ در مدت ۱۲ سال

علی‌رغم آنکه بر اساس مطالعات محققان از غرب دریاچه ارومیه گسل ممتدی با راستای تقریبی شمال – جنوبی به‌نام "گسل ارومیه" یا "گسل زرینه‌رود" عبور می‌کند...

زلزله می‌تواند فاجعه‌بار نباشد

طبق برآوردهای سازمان زمین‌شناسی آمریکا، سالیانه بیش از یک میلیون زمین‌لرزه در سراسر جهان رخ می‌دهد که در این گزارش به معرفی آخرین فناوری‌ها و تدابیر مقابله با آن می‌پردازیم.

برداشت بی‌رویه آب‌ زیرزمینی، عامل ایجاد زلزله‌های کوچک

با ادامه خشکسالی‌ها و کاهش بارندگی‌ها، برداشت آب از آب‌های زیر زمینی در کشور رو به افزایش است که به اعتقاد پدر زلزله‌شناسی ایران برداشت بی‌رویه آب‌های زیر زمینی زلزله‌های کوچک کمتر از ۵ ریشتر را ایجاد خواهد کرد.

فعالیت بیشتر گسل "پردیسان" نسبت به سایر گسل‌های تهران

رئیس پژوهشکده علوم زمین با بیان اینکه مطالعات ما نشان می‌دهد، زلزله‌های مهم تاریخی کشور بر روی گسل‌های موجود در شهر تهران نیست و این سوال را مطرح می‌کند که آیا گسل‌های دیگری وجود دارد،‌ گفت: مطالعات اخیر ما نشان می‌دهد که نرخ فعالیت در گسل "پردیسان"

ثبت بزرگترین زلزله در سومار/ وقوع زمین لرزه در فیروزکوه

در هفته گذشته سومار استان کرمانشاه بیشترین زلزله‌ها را داشته که بزرگترین آنها پنج ریشتر بوده و لومار استان ایلام نیز زلزله 4.5 ریشتری را در هفته قبل تجربه کرده است.

6 اثر مخرب زمین‌لرزه و شرحی از بزرگ‌ترین زلزله‌های جهان

مدیرکل راهبری امور فرهنگی جهاد دانشگاهی به تشریح آثار سطحی زمین‌لرزه پرداخت و گفت: نخستین اثر زمین‌لرزه، لرزش زمین است که شدت آن در مقیاس مرکالی بین 1 تا 12 بوده، عدد 12 در این مقیاس رقم خوردن یک فاجعه برای ساکنان منطقه را نشان می‌دهد.

وجود 3 گسل‌ فعال دریای خزر در ایران/"قصرقند" و "بشاگرد" دو گسل مهم مکران

در دریای خزر تعدادی گسل وجود دارد که به گفته محققان ۳ گسل فعال این حوزه در خاک ایران کشیده شده است و توان لرزه زایی و احتمال سونامی در آن وجود دارد.

پروژه خیالی «جنگ ستارگان»، سوژه تحلیل «دایی جان ناپلوئی» زلزله تهران

معاون پژوهشی پژوهشکده علوم‌ زمین سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور مباحث مطرح شده در خصوص اینکه زلزله اخیر در تهران و دیگر مناطق کشور به دلیل اجرای پروژه هارپ بوده را رد کرد و افزود: فناوری هارپ بیشتر یک پروژه خیالی است که ریشه در زمان پروژه جن

آتشفشان دماوند اثری بر لرزه‌زایی تهران ندارد/واکنش گسل شمال‌تهران به حرکات گسل‌های شرقی و غربی

ایران آتشفشان‌های فعال ندارد، ولی آتشفشان‌های آن فعالیت گاز زایی دارند و محققان کشور نیز اعلام کرده‌اند آتشفشان‌ها توان لرزه‌زایی و زمین‌لرزه‌ را ندارند و آتشفشان دماوند هم هر چند که موجب قطع شدن گسل‌های البرز شده است، ولی هیچ اثری بر تحرک گسل‌ها نخو


Top