سیلیس

 

نقش ذرات آهن و سیلیس در تجمع اکسیژن در زمین

محققان دریافتند ذرات سیلیس و آهن نقش مهمی در تجمع اکسیژن در زمین در سال های ابتدایی شکل گیری حیات داشته اند.

تاثیر منفی غبار ماه بر سلامتی فضانوردان

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود روی سلول‌های موش و انسان، ادعا کردند غبار سطح ماه می‌تواند برای سلامت فضانوردان مضر باشد.

ساخت فتورآکتور چرخه­‌ای تصفیه پساب‌­های صنعتی با نانوذرات

محقق واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی موفق به ساخت فتورآکتور چرخه‌­ای تصفیه پساب­های صنعتی توسط نانوذرات، با ساختاری جدید و ارتقایافته شد که دارای قابلیت کار تحت تابش نور مرئی و نور خورشید است.

سفر بی‌بازگشت "کلمبیا" به فضا

روز شانزدهم ژانویه 2003 زمانی که اعلام شد کیهان‌پیمای "کلمبیا" با هفت سرنشین راهی فضا شد، کمتر کسی تصور می‌کرد این پرواز تومار زندگی 7 فضانورد دیگر را ببندد.

تولید ذرات جرم منفی توسط دستگاه لیزری جدید

محققان دانشگاه "روچستر" یک دستگاه لیزری ساخته‌اند که به لطف یک ماده نیمه هادی اتمی که داخل میکروسکوپ نوری لیزر قرار می‌گیرد، می‌تواند ذرات با جرم منفی ایجاد کند.

کشف خاکستر یک ستاره در فسیل باکتری‌های باستانی

پیدایش حیات و پیچیدگی فزاینده گونه‌های زیستی بر روی زمین را می‌توان ناقض قانون دوم ترمودینامیک دانست؛ قانونی که می‌گوید در یک سیستم بسته، بی‌نظمی همواره رو به افزایش می‌گذارد.

«آشکارساز اشعه‌ فرابنفش» تولید محققان کشور

پژوهشگران دانشگاه آزاد واحد تهران با همکاری دانشگاه تبریز با بهره‌گیری از فناوری نانو قطعه‌ای را تولید کرده‌اند که قادر است اشعه‌ فرابنفش را به ‌صورت دقیق و سریع شناسایی کند؛ این قطعه برای رصد اجرای آسمانی کاربرد دارد.

«نواخترها عنصرهای "زمین-ساز" را به فضا می افشانند»

مشاهداتی که به کمک سوفیا، بزرگ ترین رصدخانه ی هوابرد جهان انجام شده نشان می دهد که در فوران های نواختریِ ستارگان عنصرهایی پدید می آید که می توانند سیاره های سنگیِ بسیار مانند زمین بسازند.


Top