روزگار

 

اولین رصدخانه‌ خورشیدی ایران که در طرح توسعه‌ای پایتخت نابود شد!

رصدخانه خورشیدی دانشگاه تهران که به همت دکتر "آلینوش طریان" در سال ۱۳۴۸ کلید خورد، بعد از حضور ۱۸ رییس و سرپرست دانشگاه و در سایه بی‌تعاملی دستگاه‌ها، در طرح توسعه‌ای پایتخت جای خود را به یک بزرگراه داد و اکنون اثری از تلاش‌های چندین ساله مادر ستاره‌

پیوندی در غیابِ ما ـ َتلَنگٌری به اندیشیدنمان

مراسم با شکوهی در راه است. مراسمی که ما انسان ها در آن شرکت و حضور نخواهیم داشت. فهمِ علتِ چنین امری می تواند نگاه به مسایل پایه ای و فلسفی ما را بطرز بنیادی تحت تاثیر قرار دهد و مُحَرکی باشد برای کاهش باورهای نادرست‌مان و مبالغه در مرتبه و جایگاهمان

علم نجوم و خاستگاه آن در آثار ابوریحان بیرونی

سیزدهم شهریور بزرگداشت ابوریحان بیرونی سرآمد علم نجوم است، منجمی توانمند که با آثار خود در زمینه نجوم سرآغاز بسیاری از تغییر و تحولات شد و دانشمندان بسیاری با الهام از او مطالعات زیادی در این حوزه انجام دادند و به ابداعات جدیدی دست یافتند.

داستان کیهان‌نوردی که تا پای مرگ رفت

روز ۲۱ ژوئیه ۱۹۶۱ موشک بد قواره "ردستون" در میدانی که شباهتی به محل پرتاب نداشت منتظر بود تا دومین فضانورد آمریکا را به فضا ببرد. دو ماه قبل، در اوایل ماه مه "آلن شپارد" با سفینه و موشک مشابهی سفری ۱۵ دقیقه‌ای به فضا داشت.

تیتر روزنامه‌های تیر ۱۳۴۸ چه بود؟ روایتی از تسخیر ماه؛ تبی‌ که بعد از جنگ جهانی، دنیا را فراگرفت!

این روزها همه از دمای بالای هوا صحبت می‌کنند، اما اگر به آغاز تابستان ۱۳۴۸ بازگردیم، خواهیم دید که تبی با درجه حرارت بیش از امروز نه فقط ایران که کل جهان را فراگرفته بود: تب تسخیر ماه!

انتقاد از بی‌توجهی به‌ «دانشمندان نجوم ایران» در مطالب درسی

یک پژوهشگر نجوم باستان گفت: مطالب علمی ما در مسئله درسی بیشتر کپی شده از خارج است و اقدامات دانشمندان نجوم ایرانی اصلاً در دروس‌ به خصوص دروس دبیرستان و دانشگاه لحاظ نشده است.

همایش آب و هواشناسی ایران در مشهد آغاز شد

دومین همایش ملی آب و هواشناسی ایران روز چهارشنبه طی مراسمی در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد آغاز بکار کرد.

دوربین‌های مناسب عکاسی شب

انقلاب دیجیتال در دهه‌های اخیر تاثیر شگرفی در دنیای عکاسی داشته است و فناوری ساخت دوربین‌ها را متحول کرده است. دوربین‌های موبایل امروزی تصاویری می‌گیرند که شاید تصورش برای عکاسان در بیست سال پیش ناممکن بود.

اختصاص میز به فضانوردان معروف در مدارس روسیه+تصاویر

در مدارس روسیه میز فضانوردان معروف ایجاد می‌شود.

عکاسی زمین و آسمان؛ ترکیب علم و هنر در یک قاب

علم نجوم را می‌توان نزدیک‌ترین علم به مردم دانست. آزمایشگاه اصلی این علم، یعنی آسمان شب، به‌طور رایگان در اختیار همگان قرار دارد و بشر هزاران سال است که به کاوش و بررسی آن می‌پردازد.


Top