پیمایش

 

کشف «جیمز وب» در مورد پیشینه یک خوشه کهکشانی بزرگ

داده‌های جدید «تلسکوپ فضایی جیمز وب»، اطلاعات جالبی را در مورد یک پیش‌خوشه نشان می‌دهند که احتمالا به یک خوشه کهکشانی بزرگ تبدیل خواهد شد.

چه چیزی ساخت رادیوتلسکوپ غول‌پیکر یک کیلومتری در ماه را توجیه می‌کند؟‌‌

حدود سه ماه پیش بود که رادیوتلسکوپ بزرگ آرسیبو به دلیل فرسودگی و آسیب‌های ناشی از طوفان‌ فرو ریخت. این رادیو تلسکوپ ۵۷ ساله ۳۰۵ متر قطر و ۹۰۰ تن وزن داشت و در طول موج ۳ سانتی‌متر تا ۱ متر فعال بود.‌

بزرگترین کاتالوگ ۳ بعدی جهان رونمایی شد

ستاره شناسان در برنامه ای موسوم به "PS۱ ۳π" که تقریباً حاوی ۳۰۰ گیگابایت اطلاعات است و سه چهارم تمام آسمان را دربرمی‌گیرد از بزرگترین کاتالوگ ۳ بعدی آسمان در تاریخ رونمایی کردند.

تصویر نجومی روز ناسا: طلوع زمین در کره ماه

حدوداً بعد از ثانیه 12 ویدیو، اتفاقی عجیب می‌افتد؛ زمین طلوع می‌کند.

بوئینگ از اسپیس‌ایکس عقب افتاد

مشکل در مخزن سوخت فضاپیمای حمل خدمه بوئینگ به ایستگاه فضایی بین‌المللی و نشت سوخت موجب شد تا پرتاب این فضاپیما به تعویق بیافتد.

چاپ مقاله مشترک فیزیکدان ایرانی و تیم برنده نوبل ۲۰۱۰ در مجله «نیچر»

استادیار دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف با همکاری گروه تحقیقاتی بین المللی موفق به چاپ مقاله ای با عنوان «ترابرد مولکولی بالستیک از کانال های دوبعدی» در مجله بین المللی نیچر شده است.

سالروز پرتاب ایستگاه فضایی "سالیوت"

ایستگاه‌های فضایی "سالیوت 1" و "سالیوت 2"، در چُنین روزی توسط اتحاد جماهیر شوروی، در مدار زمین قرار گرفتند.

بی وجدانی برخی مهندسان، ساختمانهای بنایی فرسوده را رو سفید کرد!/نگاهی به گزارش تیم مهندسان زلزله از مناطق تخریب شده

گزارش تیمی از زلزله شناسان و مهندسان زلزله از مناطق زلزله زده حاکی است بیشتر خرابی ها در نواحی روستایی از نوع خرابی در ساختمان های بوم ساخت (خشتی و گلی و …) و بعضا بنایی بوده اما در شهر سرپل ذهاب، گستره خرابی های با تلفات انسانی قابل توجه، بیشتر مشتم

نقشه‌ زمین‌شناسی و نقاط خطرخیز آتشفشان دماوند تهیه شد

معاون سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور از تهیه نقشه‌ زمین‌شناسی دماوند به‌منظور شناسایی نقاط خطرخیز و احتمال آتشفشانی و رفتارسنجی این مناطق خبر داد.

جابجایی زیستگاه ماهی‌ها به دنبال گرمایش جهانی

نتایج مطالعه‌ای جدید و بین‌المللی که با هدایت محققان استرالیایی انجام شده، می‌تواند به پیش‌بینی تغییر در اکوسیستم‌های آبسنگ کم‌عمق جهان درنتیجه گرم شدن آب‌ها بینجامد.


Top