همجوشی

 

طلوع یک ستاره شبیه به خورشید


آیا خورشید روزی به یک «سیاهچاله» تبدیل می‌شود؟

در حدود پنج میلیارد سال آینده، خورشید به پایان عمر سوخت هسته‌ای خود می‌رسد و دیگر نمی‌تواند خود را در برابر گرانش خودش حفظ کند، اما آیا در آن زمان تبدیل به یک سیاهچاله خواهد شد؟

پیوندی در غیابِ ما ـ َتلَنگٌری به اندیشیدنمان

مراسم با شکوهی در راه است. مراسمی که ما انسان ها در آن شرکت و حضور نخواهیم داشت. فهمِ علتِ چنین امری می تواند نگاه به مسایل پایه ای و فلسفی ما را بطرز بنیادی تحت تاثیر قرار دهد و مُحَرکی باشد برای کاهش باورهای نادرست‌مان و مبالغه در مرتبه و جایگاهمان

تصویر نجومی روز ناسا: آر خرگوش: یک ستاره خون‌آشام

ستاره آر خرگوش که با نام ستاره زرشکی هایند، بهتر شناخته می‌شود، یک ستاره نادر در آسمان کره زمین است. همچنین این ستاره، دارای رنگ قرمز تیره شوکه کننده‌ای است.

پرتاب کاوشگر تحقیقاتی "چاندرایان-2" برای کاوش در جنوب ماه

"سازمان پژوهش‌های فضایی هند"(Indian Space Research Organization) اعلام کرده است ماموریت کاوشگر تحقیقاتی "چاندرایان-2" (Chandrayaan-2) که هدف آن کاوش در قسمت جنوب ماه است را ماه اکتبر پرتاب خواهد کرد.

تولید دمای ۳ برابر گرم‌تر از هسته خورشید در راکتور هسته‌ای

فیزیکدانان آلمانی یک رکورد جدید برای راکتورهای همجوشی هسته‌ای به ثبت رساندند و گامی بزرگ به سوی تولید انرژی هسته‌ای برداشتند. این دانشمندان موفق به تولید دمایی سه برابر گرمتر از دمای هسته خورشید شدند.

رصد یکی از قدیمی‌ترین ستارگان کهکشان راه شیری

اخترشناسان اسپانیایی موفق به مشاهده یکی از قدیمی‌ترین ستارگان کهکشان راه شیری شدند.

سخت‌ترین و سبک‌ترین ماده جهان ساخته شد

محققان MIT از طریق همجوشی ورقه‌های کوچک گرافین یک ساختار شبکه‌ای بسیار سخت و متخلخل ایجاد کردند که بر اساس مدل سازی‌ها 10 برای سخت‌تر از فولاد بوده و تنها 5 درصد چگالی آن را دارد.

دستاوردهای تازه گروه توکامک مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما در تحقیقات گداخت هسته ای

سامانه‌های تشخیصی پیشرفته با هدف دستیابی به تکنولوژی پیچیده گداخت هسته‌ای و مطالعه پلاسمای همجوشی در راستای اهداف آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و پروژه ایتر توسط گروه توکامک IR-T۱ مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی طراحی

ساخت سیستم تزریق گاز راکتور همجوشی هسته ای با دقت ۱ میلی ثانیه در ایران

محققان گروه گداخت هسته ای مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات موفق به طراحی و ساخت سیستم تزریق گاز با دقت بالا (۱ میلی ثانیه) برای نخستین بار در خاورمیانه شدند.


Top