سینا

 

اولین رصدخانه‌ خورشیدی ایران که در طرح توسعه‌ای پایتخت نابود شد!

رصدخانه خورشیدی دانشگاه تهران که به همت دکتر "آلینوش طریان" در سال ۱۳۴۸ کلید خورد، بعد از حضور ۱۸ رییس و سرپرست دانشگاه و در سایه بی‌تعاملی دستگاه‌ها، در طرح توسعه‌ای پایتخت جای خود را به یک بزرگراه داد و اکنون اثری از تلاش‌های چندین ساله مادر ستاره‌

ماه آینده؛ مریخ را با چشم غیر مسلح در آسمان ببینید

ماه آتی میلادی برای نخستین بار در ۱۵ سال اخیر فاصله مریخ تا زمین به کمترین میزان (۳۵.۸ میلیون مایل) می رسد و با چشم غیر مسلح می توان مریخ را در آسمان تماشا کرد.

انتقاد از بی‌توجهی به‌ «دانشمندان نجوم ایران» در مطالب درسی

یک پژوهشگر نجوم باستان گفت: مطالب علمی ما در مسئله درسی بیشتر کپی شده از خارج است و اقدامات دانشمندان نجوم ایرانی اصلاً در دروس‌ به خصوص دروس دبیرستان و دانشگاه لحاظ نشده است.

چرا استفاده از دستشویی در فضا دشوار است

به‌تازگی پگی ویتسون به‌عنوان رئیس سابق ایستگاه بین‌المللی فضایی از دوران خود در این ایستگاه گفته و یکی از بزرگ‌ترین مشکلات خود در این زمینه را نحوه استفاده از دستشویی در فضا اعلام کرده است.

ساخت ماهواره نیاز امروز فضایی کشور است

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران گفت: طراحی و ساخت ماهواره و درمدار قراردادن و عملیاتی کردن آن، نیاز امروز فضایی کشور است که با یک برنامه منسجم و نیروهای کارآمد، محقق می شود.

برترین های ماراتن نجومی ۹۶ معرفی و تقدیر شدند

۲۴ و ۲۵ اسفندماه ده‌ها نفر از رصدگران آسمان شب در اکو کمپ متین آباد در استان اصفهان گردهم آمدند تا یکی از بزرگترین رخداد‌های نجومی سال را رقم بزنند.

کدام تقویم بهتر است، شمسی، قمری یا ترکیبی؟

سه نوع تقویم قمری، شمسی و ترکیبی شمسی-قمری در جهان رواج دارد. برخی از آن‌ها بر اساس ملاک‌های دقیق نجومی تنظیم می‌شوند و برخی دیگر از قوانین ساده‌تری بهره می‌برند. اما کدام‌یک از آن‌ها کارآمدتر است؟

خداحافظی اروپایی‌ها با تغییر ساعت تابستانی و زمستانی

در حالی که چند روز دیگر ساعت رسمی ایران با آغاز فصل جدید یک ساعت به جلو کشیده می شود، اروپایی ها که زادگاه این ایده هستند، قصد دارند برای همیشه با این قانون خداحافظی کنند.

خطر فوران آتشفشان دماوند جدی است

پژوهشگران اعلام کردند که دور جدید فعالیت‌های آتشفشانی کره زمین درراه بوده و این فوران‌ها می‌توانند در مقیاسی گسترده و قدرتمند باشند. گفتنی است یکی از قله‌های پرخطر آتشفشانی در فهرست تهیه‌شده توسط دانشمندان، قله دماوند است.

عبور یک شهاب‌سنگ از کنار زمین با فاصله کمتر تا ماه

پروژه تلسکوپ مجازی به‌تازگی موفق به ثبت تصاویری شده است که نشان می‌دهد که یک شهاب‌سنگ با فاصله‌ای نزدیک‌تر از فاصله ماه و زمین، از کنار سیاره ما عبور کرده است.


Top