در این تصویر با وضوح بالا، ناحیهای تاریک و مرموز از قطب شمال قمر شارون که برخی آن را با نام لکه موردور (Mordor Macula) میشناسند، مشاهده میشود.
این تصویر از شارون، بزرگترین قمر پلوتو، به وسیله فضاپیمای نیوهورایزنز در نزدیک ترین فاصله در تاریخ 14 جولای 2015 (24 تیر 1394) گرفته شده است.
برای بیشتر شدن رنگ و وضوح تصاویر، اطلاعات در رنگ آبی، قرمز و فروسرخ با هم ترکیب شدند، همچنین این اتفاق باعث شده تا ویژگی های سطح قمر شارون با وضوحی در حدود 2.9 کیلومتر (1.8 مایل) قابل مشاهده باشد.
در این تصویر خیره کننده از قسمت روبه پلوتو قمر شارون، کمربندی از شکستگیها و دره های روی قمر هم مشخص است و به نظر میرسد که این کمربند، دشت های هموار جنوبی را از زمین های متنوع شمالی قمر، جدا کرده است.
قطر قمر شارون، 1214 کیلومتر (754 مایل) است، یعنی در حدود یک دهم اندازه سیاره زمین اما قطر قمر شارون در حدود نصف قطر پلوتو است و این ویژگی، قمر شارون را بزرگترین قمر، نسبت به جسم مادر خود در منظومه شمسی میکند.
همانطور که در قسمت بالا سمت چپ تصویر مشاهده میکنید، قمر شارون به شکل یک برآمدگی در موقعیت ساعت یک قرص پلوتو در این تصویر نگاتیو، برفکی و تلسکوپی آمده است.
این نما توسط جیمز کریستی و رابرت هرینگتون در رصدخانه نیروی دریای آمریکا واقع در شهر فلگستف مورد استفاده قرار گرفت و باعث شد قمر شارون، 40 سال پیش در ماه ژوئن سال 1978 (1357 شمسی) کشف شود.
اعتبار تصویر: NASA, Johns Hopkins Univ./APL, Southwest Research Institute, U.S. Naval Observatory
منبع: ناسا (NASA)