بادهای مریخ، در واقع نمیتوانند یک کاوشگر را بلند کنند و از بین ببرند اما در جاذبه کم، بادهای مریخی میتوانند ذرات گرد و خاک را در طوفان هایی که سرتاسر سیاره جریان دارد، به حرکت درآورد، شبیه طوفانی که هم اکنون به سیاره سرخ، هجوم آورده است.
مریخ نورد کنجکاوی در 2082امین روز مریخیاش (در تاریخ 15 ژوئن یا 25 خرداد) این تصویر سلفی را از خود گرفته و در آن تأثیراتی که طوفان گرد و خاک در سیاره گذاشته، مشخص است؛ از جمله: کاهش نور خورشید و کم شدن قابلیت دید در محلی که مریخ نورد در آن قرار دارد؛ یعنی در دهانه گیل (Gale).
این تصویر سلفی، با استفاده از بازوی تصویر بردار لنزی مریخ نورد گرفته شده است، در ویرایش نهایی تصاویر گرفته شده، بازوی مریخ نورد، حذف شده است.
دولوث (Duluth) محلی که مریخ نورد کنجکاوی اخیراً حفاری کرده است را میتوان بر روی سنگی که در سمت چپ مریخ نورد قرار گرفته، مشاهده کرد.
لبه شرقی-شمال شرقی دهانه گیل به شکلی محو در پس زمینه تصویر و در فاصله حدوداً 30 کیلومتری از مریخ نورد، قابل مشاهده است.
مریخ نورد کنجکاوی از یک ژنراتور (مولد) ترموالکتریک رادیو ایزوتوپی، نیرو میگیرد و انتظار میرود که افزایش گرد و خاک در دهانه گیل، بر روی آن تأثیری نگذارد.
در طرف دیگر سیاره مریخ، مریخ نورد فرصت که از صفحات خورشید نیرو میگیرد، به دلیل نبود نور خورشید (حتی شدیدتر از وضعیت مریخ نورد کنجکاوی) در لبه غربی دهانه اندور (Endeavour)، فعالیت هایش را متوقف کرده است.
اعتبار تصویر: NASA, JPL-Caltech, MSSS, Curiosity Mars Rover
منبع: ناسا (NASA)