در این پرتاب آزمایشی استارشیپ مراحل نخستین پرتاب را با موفقیت پشت سر گذاشت و بوستر (بخش پایینی) آن (B9) توانست بخش بالایی فضاپیما (S25) را وارد مسیر از پیش تعیینشده کند و سپس با یک مکانیزم جدید با موفقیت از آن جدا شود.
اما در ادامه بوستر آن که قرار بود در یک بازگشت کنترل شده با یک فرود آبی درخلیج مکزیک هدایت شود دچار مشکل فنی شده و منفجر شد. اما بخش بالایی فضاپیما طبق برنامه همچنان بطور صحیح در مسیر بود که متاسفانه اندکی بعد سیگنال آن نیز از دست رفت و اسپیسایکس در یک پخش زنده اعلام کرد که سیستم خودتخریبی آن را فعال کرده است تا بطور خودکار منفجر شده و از بین برود.
فراموش نکنیم سیستم استارشیپ در این آزمایش پیشرفت فوقالعادهای داشت. هدایت چنین موشک فضایی بزرگی پیچیدگیهای فنی و جزییات بسیاری دارد. شرکت اسپیسایکس امیدوار است تا در پرتابهای بعدی نواقص فنی آن را برطرف کند تا به دنبال آن فصل جدیدی در پرتابهای ارزان فضایی و توریسم فضایی آغاز خواهد شد.
استارشیپ ۱۰ متر بلندتر از موشک فضایی تاریخساز یعنی آپولو است و با تولید ۷۰ مگاتن قدرت پرتاب نیروی دو برابر آپولو ایجاد میکند. همچنین با ۱۶.۵ میلیون پوند نیروی رانش دوبرابر سامانهی پرتاب فضایی جدید فضایی ناسا موسوم به SLS نیروی رانش تولید میکند.
نویسنده : مسعود رضازاده
پارساسکای www parssky.com