تصویر نجومی روز ناسا: سیاره مشتری در طیف فرابنفش از نگاه هابل

تصویر نجومی روز ناسا: سیاره مشتری در طیف فرابنفش از نگاه هابل

سیاره مشتری در طیف فرابنفش کمی متفاوت به نظر می‌رسد.

برای تفسیر بهتر حرکت ابرهای سیاره مشتری و کمک به فضاپیمای جونو ناسا که بهتر بتواند چیزهایی که می‌بیند را درک کند، تلسکوپ فضایی هابل، به صورت مرتب از این غول گازی تصویربرداری می‌کند.

رنگ هایی از سیاره مشتری که مورد بررسی قرار می‌گیرند، فراتر از محدوده چشم انسان هستند که هردو محدوده فرابنفش و فروسرخ را شامل می‌شود.

این تصویر، مربوط به سال 2017 می‌شود و در آن، سیاره مشتری را در طیف فرابنفش مشاهده می‌کنیم. همانطور که مشخص است، مشتری در این طیف کمی متفاوت به نظر می‌رسد. این اتفاق تا حدودی به خاطر میزان نور خورشیدی است که بازتاب می‌کند و با دیگر اوقات فرق دارد و این باعث شده تا ابرهای گوناگون و در ارتفاعات مختلف، درخشندگی مختلفی داشته باشند.

در طیف فرابنفش نزدیک، قطب های سیاره مشتری نسبتاً تیره به نظر می‌رسند. لکه سرخ بزرگ مشتری و لکه کوچکتری که در سمت راست قرار دارد و در نور (طیف) مرئی با نام بیضی سفید شناخته می‌شود هم همینطور.

طوفان های "رشته مروارید" دورتر در سمت راست قابل مشاهده هستند و در این طیف فرابنفش نزدیک با بیشترین درخشندگی می‌درخشند، در اینجا هم با رنگ کاذب (نمایشی) به صورت صورتی دیده می‌شوند.

بزرگترین قمر سیاره مشتری، یعنی گانیمد، هم در بالا سمت چپ قابل مشاهده است.

فضاپیمای جونو به چرخش در مدارهای 53 روزه‌اش به دور سیاره مشتری ادامه می‌دهد، درحالیکه تلسکوپ فضایی هابل که در مدار زمین قرار دارد، درحال حاضر در پایداری ژیروسکوپش (چرخش‌نما) دچار مشکل شده و درحال ریکاوری است.

See Explanation.  Clicking on the picture will download
the highest resolution version available.

برای مشاهده تصویر در اندازه بزرگتر اینجا کلیک کنید.

اعتبار تصویر: NASA, ESA, Hubble; Processing & License: Judy Schmidt
منبع: ناسا (NASA)


مشخصات
نام
ایمیل یا شماره تماس
کد امنیتی
تاکنون 1 نظر و پیام ارسال شده است.
Mousa   1399/08/05
فوقالعاده بود تصاویر



Top