رئیس سازمان فضایی ایران؛ ارزش بازار جهانی ناوبری فضایی به ۱۳۰ میلیارد دلار رسید

رئیس سازمان فضایی ایران؛ ارزش بازار جهانی ناوبری فضایی به ۱۳۰ میلیارد دلار رسید

رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به تاثیر اقتصادی استفاده از فناوری فضایی در موقعیت یابی مکانی گفت: بازار جهانی سامانه‌های تعیین موقعیت ماهواره‌ای در سال ۲۰۱۷ به حدود ۱۳۰ میلیارد دلار رسید.


به گزارش خبرگزاری مهر، مرتضی براری در صفحه اینستاگرام خود نوشت: امروزه تاثیر اقتصادی استفاده از فناوری اطلاعات مکانی در بازارهای جهانی بسیار چشمگیر است.


وی ادامه داد: در سال ۲۰۱۳ حجم بازار حوزه نقشه برداری و اطلاعات مکانی حدود ۲۰۰ میلیارد دلار و تاثیر اقتصادی آن حدود ۱۲۰۰ میلیارد دلار بود که در سال ۲۰۱۷ حجم این بازار (شامل ماهواره‌های سنجش از دور و ناوبری و خدمات آنها و سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی) حدود ۲۹۰ میلیارد دلار و تاثیر اقتصادی آن به حدود ۲۲۰۰ میلیارد دلار رسید.


رئیس سازمان فضایی ایران اضافه کرد: بازار جهانی سامانه‌های تعیین موقعیت ماهواره‌ای (شامل ماهواره، گیرنده‌ها و خدمات) به تنهایی در سال ۲۰۱۷ به حدود ۱۳۰ میلیارد دلار رسید که بیش از ۷۰ درصد آن مربوط به ساخت گیرنده‌های ناوبری و خدمات ناوبری بوده است که انتظار می رود تا ۴ سال آینده با پیشرفت سالانه ۱۳.۵ درصد همراه باشد. در همین راستا امروز نیز از شرکت تحقیقاتی کاوشکام، که در زمینه سیستم های موقعیت یابی و ناوبری دستاوردهای ارزشمندی داشته است، بازدید کردم.


وی با بیان اینکه این شرکت تحقیقاتی تاکنون موفق به اخذ ۳ جایزه علمی از جشنواره خوارزمی شده، ادامه داد: کاوشکام محصولاتی در حوزه مخابرات، مدیریت ناوگان حمل و نقل، سیستم های موقعیت یابی و ناوبری و طراحی نرم افزارهای مهندسی برای اولین بار در کشور تولید کرده است.


معاون وزیر ارتباطات با تاکید براینکه بازار بسیار مناسبی در زمینه خدمات موقعیت‌یابی در دنیا شکل گرفته که با حمایت از بخش خصوصی و توسعه کسب وکارهای نوین می توان بازارهای داخلی را به آن پیوند زد و موجب توسعه اکوسیستم این حوزه در کشور شد، خاطرنشان کرد: مطمئنا توسعه کسب وکارها و ایجاد اشتغال منوط به همکاری و فراهم آوردن بستر لازم توسط همه دستگاههای دولتی است.


براری ادامه داد: باید با حمایت، تسهیل‌گری و رفع موانع پیش رو، بیش از پیش بر توانمندسازی بخش خصوصی بپردازیم و تلاش کنیم با پیوند زدن دانشگاه و صنعت، در گام اول بازارهای داخلی را حفظ و به سمت سهم خواهی از بازارهای بین المللی گام برداریم.


رئیس سازمان فضایی ایران گفت: هدف سازمان فضایی تقویت بخش خصوصی از طریق ارائه داده‌های ماهواره‌ای رایگان و حمایت از آن در جهت پیوند اکوسیستم حوزه فضایی داخل کشور با اکوسیستم اقتصادی این حوزه در خارج از کشور است.


وی ادامه داد: برای رسیدن به این هدف به یک عزم جدی در بخش دولتی نیاز داریم تا با رهاسازی و عدم تصدی گری، فضای رشد و شکوفایی و شکل گیری کسب وکارهای جدید مهیا شود.


به گفته معاون وزیر ارتباطات، پیشتازی دستگاههای دولتی در این زمینه و همکاری آنها لازمه ایجاد و توسعه کسب وکارهای نوین خواهد بود.



مشخصات
نام
ایمیل یا شماره تماس
کد امنیتی
هنوز هیچ پیامی ارسال نشده است.



Top