تصویر نجومی روز ناسا: شفق قطبی و طلوع خورشید

تصویر نجومی روز ناسا: شفق قطبی و طلوع خورشید

در ایستگاه فضایی بین المللی، تنها تا قبل از طلوع خورشید، می‌توانید از دیدن شفق قطبی لذت ببرید؛ زیرا با طلوع خورشید، پس زمینه زمین، بسیار درخشان می‌شود.

متأسفانه سرعت چرخش بالای ایستگاه فضایی بین المللی به دور زمین، باعث می‌شود که تنها حدود 47 دقیقه بعد از غروب،  خورشید دوباره برای ایستگاه، طلوع کند.

در این تصویر، شفق قطبی سبر رنگی را می‌توان زیر ایستگاه فضایی مشاهده کرد (و تا بالا سمت راست ادامه دارد، درحالیکه خورشید، از بالا سمت چپ، درحال طلوع کردن است.)

تماشای شفق قطبی از فضا، می‌تواند بسیار مسحور کننده باشد؛ چراکه با تغییر شکل دادنش، شبیه جاندار آمیب شکل غول آسایی می‌شود.

شفق های قطبی از الکترون‌ها و پروتون های پرانرژی که از طرف خورشید منتشر می‌شوند، به وجود می‌آیند. این الکترون و پروتون های پرانرژی، به میدان مغناطیسی زمین برخورد می‌کنند و به شکل مارپیچ، وارد زمین می‌شوند، این پدیده به قدری سریع اتفاق می‌افتد که باعث درخشیدن اتم‌ها و مولکول های جوی می‌شود.

ایستگاه فضایی بین المللی، تقریباً هم ارتفاع با شفق های قطبی، به دور زمین می‌چرخد. بسیاری از اوقات پیش آمده که ایستگاه، دقیقاً در لایه های بالایی و نازک شفق قطبی حرکت کند؛ اتفاقی که نه به فضانوردان آسیبی می‌رساند و نه شکل شفق‌ها را تغییر می‌دهد.

See Explanation.  Clicking on the picture will download
the highest resolution version available.

برای مشاهده تصویر در اندازه بزرگتر اینجا کلیک کنید.


منبع: ناسا (NASA)


مشخصات
نام
ایمیل یا شماره تماس
کد امنیتی
هنوز هیچ پیامی ارسال نشده است.



Top