محققان: آزمایشگاه فضایی چین تا پایان هفته سقوط می‌کند

محققان: آزمایشگاه فضایی چین تا پایان هفته سقوط می‌کند

مطالعات صورت گرفته نشان می دهد آزمایشگاه فضایی چین موسوم به Tiangong-1 که سال 2016 میلادی ارتباط خود را با زمین از دست داد، اول آوریل 2018 میلادی روی زمین سقوط می‌کند.


به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس الرت، وقتی آزمایشگاه Tiangong-1 به فضا پرتاب شد، بسیاری از افراد آن را یکی از اولین ردپاهای ماندگار انسان در کیهان می‌دانستند. اما پس از اینکه که ارتباط آن در سال 2016 با زمین قطع شد، متخصصان می‌دانستند که این آزمایشگاه فضایی به یک شهاب‌سنگ ساخته دست بشر تبدیل خواهد شد. کاملا واضح بود که این آزمایشگاه عظیم به سیاره‌ای که در آن ساخته شده باز می‌گردد، اما زمان و مکان سقوط آن خارج از کنترل بود.

با وجود این محققان در ماه‌های اخیر توانستند تخمین دقیق‌تری از زمان و مکان سقوط آن به دست آورند. در واقع محققان توانستند زمان سقوط آن را به طور دقیق تعیین کنند. بر اساس این محاسبات قرار است آزمایشگاه فضایی Tiangong-1 در تاریخ اول آوریل 2018 یعنی تا پایان هفته جاری روی زمین سقوط کند.

در حال حاضر این آزمایشگاه فضایی غول پیکر با سرعت 28163 کیلومتر بر ساعت دور زمین گردش می‌کند و هر 90 دقیقه یک بار به دور زمین می‌چرخد. با وجود این که غلظت هوا در منطقه انتهای اتمسفر و آغاز فضا، بسیار کم است، موجب کاهش سرعت این فضاپیما می‌شود. البته با کاهش سرعت آن، جاذبه زمین موجب افزایش شتاب فضاپیما به سمت زمین شده و در نتیجه فضاپیما شروع به سوختن می‌کند. اصطکاک حاصل از افزایش غلظت هوا پنل‌های خورشیدی و آنتن‌های فضاپیما را از آن جدا کرده و آن‌ها را به پلاسمای بسیار داغ تبدیل می‌کند.

ساختار این آزمایشگاه چندلایه است و به همین علت با وجود این که لایه‌های بیرونی به پلاسمای داغ تبدیل می‌شوند، بخش‌های درونی آن سالم باقی می‌مانند و در پایان مسیر سقوط با زمین برخورد می‌کنند.


مشخصات
نام
ایمیل یا شماره تماس
کد امنیتی
هنوز هیچ پیامی ارسال نشده است.



Top