مقدار زباله های فضایی اطراف زمین به نقطه بحرانی رسیده است

مقدار زباله های فضایی اطراف زمین به نقطه بحرانی رسیده است

مقدار زیادی زباله فضایی در فضا وجود دارد. نیروی هوایی با استفاده از رادار، 23000 شیء را در فضا ردیابی میکند که شامل باقی مانده موشکها و ماهواره های از کار افتاده هم میشود. اندازه هر کدام از اینها بزرگتر از مشت دست است.


http://s8.picofile.com/file/8317938784/space_junk_debris_field_earth_orbit_esa.jpg


همچنین صدها هزار قطعه کوچکتر نیز در فضا وجود دارد؛ قطعات بسیار کوچکی که با سرعت 25000 مایل در ساعت (حدود 40200 کیلومتر در ساعت) حرکت میکنند. آنها اگر به هر ماهواره ای برخورد کنند میتوانند به آن آسیب برسانند که شامل ایستگاه فضایی بین المللی هم میشود.


ایستگاه فضایی بین المللی با نیروی هوایی و ناسا برای جلوگیری از برخورد زباله ها همکاری میکند.


وضعیت اطراف زمین درحال بدتر شدن است. استفاده از ماهواره های کوچک که به آنها "کیوب ست" یا "ماهواره مکعبی" میگویند، در حال بیشتر شدن است. تولید آنها نیاز به هزینه زیاد ندارد و صدها عدد از آنها را میتوان در یک پرتاب، وارد مدار زمین کرد.


اخیراً کشور هند، بیش از صد عدد از این دسته ماهوارهها را وارد مدار کرده است. ممکن است تا چند سال آینده تعدادشان به بیش از 12000 عدد برسد.


این ماهواره ها در نهایت یا میمیرند یا مأموریتشان به پایان میرسد. بنابراین رشد تعداد زباله های فضایی با سرعت زیادی ادامه پیدا میکند.


تنها یک برخورد کوچک بین اجسام در مدار زمین میتواند فاجعه بار باشد؛ چراکه میتواند باعث وقوع واکنش های زنجیرهای بین ماهوارهها شود و کاری کند که یکی پس از دیگری به هم برخورد کنند.


این اتفاق، حلقه ضخیمی از باقی مانده ماهوارهها را به وجود میآورد و سفرهای فضایی با وجود این حلقه بسیار خطرناک خواهد شد.


در حال حاضر طرحی برای بازگرداندن این ماهواره ها وجود ندارد.


چند پروژه مانند پروژه "تور فضایی بزرگ" در این زمینه پیشنهاد شده است اما تاکنون کسی داوطلب جمع آوری این زبالهها نشده است.


برای مشاهده ویدیو مطالب بالا اینجا کلیک کنید


منابع:

 آژانس فضایی اروپا (ESA)

ناسا (NASA)


اختصاصی آسمان پارس



مشخصات
نام
ایمیل یا شماره تماس
کد امنیتی
هنوز هیچ پیامی ارسال نشده است.



Top