برنامه ده ساله دوم فضایی کشور تدوین شد

برنامه ده ساله دوم فضایی کشور تدوین شد

منوچهر منطقی با اعلام این خبر اظهار کرد: برنامه ده ساله اول فضایی کشور از سال 85 شروع شد و تا 94 ادامه داشت و برنامه ده ساله دوم از امسال شروع شده و محور اصلی آن کاربری دستاوردهای فضایی در بخش‌های اقتصادی کشور است.

وی افزود: خطوط اصلی برنامه ده ساله دوم در 6 حوزه تعیین شده است که این 6 حوزه شامل طراحی و توسعه ماهواره‌های سنجشی، مخابراتی و موقعیت یاب، فرستادن موجود زنده به فضا، رصد ماهواره‌های مختلف موجود در فضا و دسترسی به فناوری‌های فضایی است.

منطقی در خصوص برنامه ده ساله اول، گفت: برنامه ده ساله اول فضایی سال 85 شروع شد و هدف از این برنامه این بود که زیرساخت های فضایی ایجاد و توسعه داده شود تا بتوانیم از این زیرساخت‌ها به منظور توسعه فناوری‌ها جهت طراحی و ساخت انواع ماهواره ها، پرتاب‌کننده‌ها و ایستگاه‌های زمینی دریافت و ارسال اطلاعات ماهواره بهره ببریم.

رییس مرکز ملی فضایی با تقسیم ماهواره‌ها از نظر کاربردی به دو نوع ماهواره‌های مخابراتی و سنجشی، اظهار کرد: ماهواره‌های مخابراتی در حوزه‌های مختلفی مانند مخابرات، صدا و سیما و بانک‌ها مورد استفاده قرار می گیرند و ماهواره های سنجشی برای بررسی و پایش معادن، منابع آبی، جنگل‌ها، محیط زیست و خطوط نفت و گاز کارایی دارند.

منطقی با اشاره به اینکه بحث پرتاب کننده‌های ماهواره نیز در حوزه فضایی مورد توجه است، اظهار کرد: استفاده از ماهواره‌ها یکی از مراحل فعالیت‌های فضایی است و در این حوزه یا باید از پرتاب کننده‌هایی که چند کشور محدود طراحی کرده‌اند، استفاده کنیم یا اینکه به صورت بومی آن را طراحی کنیم.

وی تصریح کرد: طراحی و ساخت پرتاب کننده ماهواره از فناوری‌های پیشرفته‌ای تشکیل شده است، به همین دلیل کشورهای محدودی در این حوزه وارد شده‌اند.

رییس مرکز ملی فضایی در خصوص مرحله بعدی ورود به مباحث فضایی، گفت: مرحله بعدی داشتن ایستگاه دریافت فضایی است، یعنی جایی که اطلاعات فضایی را دریافت کرده و پس از تحلیل و بررسی در اختیار کاربران مختلف قرار دهد.

منطقی، فرستادن موجود زنده به فضا را نیز یکی دیگر از فعالیت‌های حوزه فضایی عنوان کرد و گفت: کشورهای بسیار محدود و معدودی وارد این مرحله فناوری فضایی شده‌اند که ایران در برنامه تدوین شده خود این مرحله را نیز در نظر گرفته و فرستادن موجود زنده به فضا را با همکاری یکی از کشورهای دارنده این فناوری انجام می‌دهد.

رییس مرکز ملی فضایی، تدوین برنامه ده ساله اول فضایی کشور را یک گام بزرگ و متهورانه برای کشور دانست و گفت: برنامه ده سال اول به دو برنامه 5 ساله تقسیم شده بود که در 5 سال اول بیشتر تمرکز برنامه بر روی ایجاد زیرساخت‌های فضایی بود و 5 سال دوم استفاده از این زیرساخت‌ها برای انجام یک کار علمی مورد نظر قرار گرفت.

وی تصریح کرد: در این چند سال موفق شدیم طراحی و ساخت پرتاب کننده‌های ماهواره را توسعه دهیم، ایستگاه زمینی دریافت کننده اطلاعات فضایی را طراحی کنیم و در قسمت فرستادن موجودات زنده به فضا چه موجودات زنده‌ای که شبیه انسان هستند و چه موجودات زنده ساده به توفیقات خوبی برسیم.

منطقی به بلوغ رساندن فناوری‌های موجود فضایی در کشور را هدف برنامه 10 ساله دوم فضایی خواند و کاربری دستاوردهای فضایی در بخش‌های متعدد اقتصادی را محور اصلی برنامه دوم عنوان کرد.



مشخصات
نام
ایمیل یا شماره تماس
کد امنیتی
هنوز هیچ پیامی ارسال نشده است.



Top