یازدهمین

 

اولین رصدخانه‌ خورشیدی ایران که در طرح توسعه‌ای پایتخت نابود شد!

رصدخانه خورشیدی دانشگاه تهران که به همت دکتر "آلینوش طریان" در سال ۱۳۴۸ کلید خورد، بعد از حضور ۱۸ رییس و سرپرست دانشگاه و در سایه بی‌تعاملی دستگاه‌ها، در طرح توسعه‌ای پایتخت جای خود را به یک بزرگراه داد و اکنون اثری از تلاش‌های چندین ساله مادر ستاره‌

یازدهمین ملاقات نزدیک با مشتری!

در حال حاضر، جونو، فضاپیمای رباتیک ناسا، در پی گذراندن سفر طولانی و 53 روزه‌ی خود به گرد غول منظومه‌ی شمسی، یعنی سیاره‌ی مشتری است.

برگزاری مجمع سالانه اتحادیه انجمن‌های علمی فیزیک در دانشگاه امیرکبیر

دبیر اتحادیه فیزیک ایران از برگزاری یازدهمین مجمع سالانه اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی فیزیک ایران در دانشگاه صنعتی امیرکبیر خبر داد و افزود: اعضای این اتحادیه را دبیران انجمن علمی دانشجویی سراسر کشور تشکیل می‌دهند.

ثبت نخستین تصویر توسط ماهواره "تس" ناسا

"ماهواره نقشه‌بردار فراخورشیدی گذران" یا ماهواره "تس" (TESS) ناسا، نخستین تصویر خود که بیش از 200 هزار ستاره در کهکشان را نشان می‌دهد، ثبت کرد. این تصویر توسط یکی از چهار دوربین تعبیه شده در این ماهواره گرفته شده است.

طلایه‌داری که از لبه مرگ هراسی نداشت

شبکه چهارم سیما در تعطیلات نوروز اقدام به پخش فیلمی سینمایی با عنوان «اولین‌های تاریخ، کشف فضا» اثر کارگردان روس "دیمیتری کیزلف" کرد که ظاهراً به دلیل استقبال از آن، روز جمعه هفته گذشته مجدداً از همین شبکه پخش شد.

بررسی تعیین آلودگی هوا با استفاده از رصد تجربی ستاره ها

در این بررسی، از مجموع آلوده کننده های هوا، مهمترین آن به نام PM2.5 مورد بررسی قرار گرفت. سپس در شب های خاصی، رصد کم نورترین ستاره از صورت فلکی اسد انجام گرفت و قدر آن ثبت شد و از مقایسه قدر ظاهری ستاره در هوای آلوده با شاخص PM2.5 ، با قدر ظاهری حقی

تصویر نجومی روز ناسا: عبور از مشتری

اینجا سیاره مشتری است. جونو، فضاپیمای رباتیک ناسا، درحال حرکت در مداری 53 روزه و بیضی شکل با کشیدگی بالا به دور بزرگترین سیاره منظومه شمسی است.

تصاویر متوالی از سیاره مشتری ثبت شد

ناسا امروز تصاویری متوالی از سیاره مشتری منتشر کرد که این تصاویر توسط فضاپیمای جونو ثبت شده است.

مرحله نهایی مسابقه فیزیکدانان جوان ایران، فردا برگزار می شود

مرحله نهایی یازدهمین دوره مسابقه فیزیکدانان جوان ایران (PYPT) دوازدهم و سیزدهم بهمن ماه در دانشگاه تهران برگزار می شود.

با کیهان نوردان ناو "سایوز ام.اس-9" آشنا شوید

فضاپیمای سایوز پرکارترین، پراستفاده‌ترین و پرعمرترین فضاپیمای سرنشین‌دار جهان است. این فضاپیما در اوایل دهه شصت میلادی زیر نظر سرگئی کارالیوف ابتدا به منظور سفر انسان به ماه طراحی شد.


Top