احداث

 

تلسکوپ ۳.۴ متری رصدخانه ملی ایران چشم بر عالم گشود

با ثبت اولین نور تلسکوپ ۳.۴ متری رصدخانه ملی ایران، آخرین گام در مرحلۀ تجمیعِ زیر مجموعه‌های تلسکوپ و تکمیل بزرگترین طرح علمی ایران برداشته شد.

آخرین وضعیت دریاچه ارومیه از منظر فضا


اولین رصدخانه‌ خورشیدی ایران که در طرح توسعه‌ای پایتخت نابود شد!

رصدخانه خورشیدی دانشگاه تهران که به همت دکتر "آلینوش طریان" در سال ۱۳۴۸ کلید خورد، بعد از حضور ۱۸ رییس و سرپرست دانشگاه و در سایه بی‌تعاملی دستگاه‌ها، در طرح توسعه‌ای پایتخت جای خود را به یک بزرگراه داد و اکنون اثری از تلاش‌های چندین ساله مادر ستاره‌

ادای احترام به زمین

در ساعت زمین، شهروندان یک کشور چراغ‌ها و سایر دستگاه‌های الکتریکی غیر ضروری خود را به مدت یک ساعت خاموش می‌کنند و آرمان نخست این حرکت جهانی آن است که سازگاری با تغییرات آب و هوایی به مصرف محتاطانه انرژی نیاز دارد.

علم نجوم و خاستگاه آن در آثار ابوریحان بیرونی

سیزدهم شهریور بزرگداشت ابوریحان بیرونی سرآمد علم نجوم است، منجمی توانمند که با آثار خود در زمینه نجوم سرآغاز بسیاری از تغییر و تحولات شد و دانشمندان بسیاری با الهام از او مطالعات زیادی در این حوزه انجام دادند و به ابداعات جدیدی دست یافتند.

جزئیات شهر مریخی "اسپیس‌ایکس" اعلام شد

بلندمرتبه‌ترین مهندسان شرکت فضایی اسپیس‌ایکس بر روی بزرگترین بلندپروازی "الون ماسک"، یعنی ساخت یک شهر در سیاره سرخ متمرکز شده‌اند و به تازگی جزئیات بیشتری از آن اعلام شده است.

اسکاتلند میزبان اولین پایگاه فضایی بریتانیا

دولت و آژانس فضایی بریتانیا اعلام کردند که منطقه‌ای در اسکاتلند را برای تاسیس اولین پایگاه پرتاب عمودی فضایی بریتانیا برگزیده‌اند.

تیتر روزنامه‌های تیر ۱۳۴۸ چه بود؟ روایتی از تسخیر ماه؛ تبی‌ که بعد از جنگ جهانی، دنیا را فراگرفت!

این روزها همه از دمای بالای هوا صحبت می‌کنند، اما اگر به آغاز تابستان ۱۳۴۸ بازگردیم، خواهیم دید که تبی با درجه حرارت بیش از امروز نه فقط ایران که کل جهان را فراگرفته بود: تب تسخیر ماه!

"ویرجین گلکتیک" یک پایگاه فضایی در ایتالیا احداث می‌کند

ریچارد برانسون، بنیانگذار شرکت فضایی ویرجین گلکتیک، خبر از همکاری با دو شرکت هوافضایی ایتالیایی و تصمیم به تاسیس یک پایگاه فضایی و انجام پرتاب‌های تجاری در این کشور داد.

وجود ۳ گسل فعال در اطراف دریاچه ارومیه/ثبت ۱۲۶ زلزله ۳ تا ۴.۹ در مدت ۱۲ سال

علی‌رغم آنکه بر اساس مطالعات محققان از غرب دریاچه ارومیه گسل ممتدی با راستای تقریبی شمال – جنوبی به‌نام "گسل ارومیه" یا "گسل زرینه‌رود" عبور می‌کند...


Top