رئیس انجمن فیزیک ایران: ارتباط با فیزیکدانان ایرانی خارج از کشور بستر لازم را برای افزایش فعالیت‌های علمی فراهم می‌کند

رئیس انجمن فیزیک ایران: ارتباط با فیزیکدانان ایرانی خارج از کشور بستر لازم را برای افزایش فعالیت‌های علمی فراهم می‌کند

رئیس انجمن فیزیک ایران گفت: سیاست‌مداران باید احساس نیاز به جامعه دانشگاهی نخبه داشته باشند و خود به سراغ بزرگان علمی بروند؛ ازاین‌رو گام‌های اساسی باید در این راستا برداشته شود و این حرکت گسترش بیشتری پیدا کند.


به گزارش ایسنا، محمدرضا اجتهادی رئیس انجمن فیزیک ایران در سی‌وچهارمین دوره کنفرانس ملی فیزیک ایران که با حضور علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و اساتید و صاحب‌نظران علم فیزیک به میزبانی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، با اشاره به ظرفیت خوب استان قزوین اظهار کرد: استان قزوین با توجه به پتانسیل‌های دانشگاهی مناسب خود می‌تواند به‌ یکی از مراکز مهم در برگزاری انجمن‌های علمی کشور تبدیل شود.


وی افزود: قدمت و سابقه بیش از 30 سال کنفرانس ملی فیزیک ایران نشان از سابقه علمی بزرگان فیزیک در کشور دارد.


اجتهادی با بیان اینکه در این کنفرانس ملی تلاش می‌شود تا گامی برای بین‌المللی شدن آن برداشته شود، گفت: بدین منظور تلاش‌هایی برای حضور اساتید و صاحب‌نظران بین‌المللی این رشته انجام شد و در سال آینده این تلاش‌ها برای بهره گرفتن از این بزرگان بیشتر نیز خواهد شد.


وی ادامه داد: حضور اساتیدی از کشورهای فارسی‌زبان و همسایه ایران در این رشته از جمله اقداماتی بود که دنبال شد و در نظر داریم نمایندگانی از ایران در کشورهای فارسی‌زبان حاضر شده و زمینه همکاری مشترک را در عرصه فیزیک تقویت کنند.


رئیس انجمن فیزیک ایران با اشاره به لزوم رعایت استاندارهای بین‌المللی برای داشتن فضای دانشگاهی در این راستا، بیان کرد: ارتباط با فیزیک‌دانان ایرانی خارج از کشور از جمله مواردی است که می‌تواند بستر لازم را برای فعالیت‌های هر چه بیشتر علمی در کشور فراهم کند.


وی اعلام کرد: تثبیت مرجعت علمی انجمن فیزیک ایران از جمله برنامه‌هایی است که در طول این سال‌ها همواره بر آن تأکید شده، چرا که کشور ما دارای بزرگان علمی بسیاری در این رشته است.


اجتهادی تأکید کرد: سیاست‌مداران باید احساس نیاز به جامعه دانشگاهی نخبه داشته باشند و خود به سراغ بزرگان علمی بروند؛ ازاین‌رو گام‌های اساسی باید در این راستا برداشته شود و این حرکت گسترش بیشتری پیدا کند.


این مسئول یادآور شد: چند سالی است که جایزه شهید علی‌محمدی برای پایان‌نامه‌های برتر رشته فیزیک در نظر گرفته‌شده است؛ اما اختصاص یک جایزه مشخص برای این کنفرانس می‌تواند بر تقویت بیشتر انگیزه‌ها برای شرکت هر چه پرشورتر آن‌ها مؤثر باشد و ما از این طرح استقبال می‌کنیم.


رئیس انجمن فیزیک ایران تصریح کرد: این انجمن باشگاه‌های فیزیکی را در سطح استان‌های مختلف راه‌اندازی کرده و پیشنهادهایی نیز از استان قزوین برای راه‌اندازی باشگاه فیزیک در این استان داشته که امیدواریم مراحل خود را گذرانده و به‌زودی در قزوین نیز شاهد راه‌اندازی این باشگاه علمی باشیم.


ایرج کاظمی نژاد، دبیر کمیته علمی انجمن فیزیک ایران نیز در این مراسم با اعلام اینکه این کنفرانس ملی از امروز آغاز به کار کرده و هشتم شهریورماه به کار خود پایان خواهد داد، اظهار کرد: روند فعالیت 4 روزه سی‌وچهارمین دوره کنفرانس فیزیک ایران که در دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) قزوین برگزار خواهد شد، از 9 ماه پیش آغاز شده است.


وی افزود: در طول این ماه‌ها کمیته‌های علمی و اجرایی تلاش‌های بسیاری را برای هر چه بهتر برگزار شدن آن با تشکیل گروه‌های توانمند در قسمت‌های مختلف آن داشته‌اند.


کاظمی نژاد تصریح کرد: تعداد 688 مقاله به دبیرخانه سی‌وچهارمین دوره کنفرانس فیزیک ایران ارسال شد که از این تعداد 71 مقاله به‌صورت شفاهی در طول 4 روز فعالیت کنفرانس ارائه خواهد شد، همچنین تعداد 447 مقاله به‌صورت پوستر ارائه می‌شود.


وی ادامه داد: تعداد 153 مقاله جزء مقالات مردودی کنفرانس و تعداد 17 مقاله نیز جزء مقالات حذفی اعلام‌شده‌اند.


دبیر کمیته علمی انجمن فیزیک ایران اعلام کرد: در طول فعالیت 4 روزه این کنفرانس ملی 6 سخنرانی عمومی با موضوعاتی جذاب و به‌روز در حوزه فیزیک از سوی اساتید صاحب‌نام ارائه خواهد شد.


کاظمی نژاد برگزاری میزگردی در ارتباط با اطلاعات کوانتومی و دایر شدن ۲ کارگروه تخصصی در طول برگزاری کنفرانس فیزیک ایران را از دیگر برنامه‌های در نظر گرفته‌شده در این کنفرانس اعلام کرد.


به گزارش ایسنا، کنفرانس فیزیک ایران از پنجم تا هشتم شهریورماه در دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) در حال برگزاری است و در این همایش جمعی از فرهیختگان و فیزیک پیشگان سراسر کشور در گرایش‌هایی چون ماده چگال نظری/ تجربی، اپتیک و فوتونیک، هسته‌ای، پلاسما، آماری، ذرات بنیادی، فیزیک نظری و اطلاعات کوانتومی، نانوفیزیک، اتمی و مولکولی، نجوم و کیهان‌شناسی و سایر گرایش‌ها به بحث و تبادل‌نظر خواهند پرداخت.



مشخصات
نام
ایمیل یا شماره تماس
کد امنیتی
هنوز هیچ پیامی ارسال نشده است.



Top