کشف اتمسفر فاقد ابر یک سیاره فراخورشیدی

کشف اتمسفر فاقد ابر یک سیاره فراخورشیدی

محققان در جریان مطالعه ای متوجه شدند که اتمسفر یک سیاره فراخورشیدی فاقد ابر است. این کشف یک پیشرفت مهم در تلاش برای شناخت بیشتر سیاره هایی به شمار می رود که خارج از منظومه شمسی قرار دارند.


به گزارش روز سه شنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی ساینس دیلی، یک گروه بین المللی از ستاره شناسان به ریاست محققان دانشگاه اکستر انگلیس در جریان مطالعه ای متوجه شدند که اتمسفر سیاره فراخورشیدی WASP-96b فاقد ابر است.

سیاره فراخورشیدی WASP-96b در سال 2013 توسط 'کول هیلر' از دانشگاه کیل در آلمان و همکارانش با استفاده داده های ناشی از تحقیق WASP کشف شد.

این سیاره یک غول گازی است که از لحاظ جرمی شبیه زحل و از لحاظ اندازه 20 درصد از مشتری بزرگتر است.

این گروه بین المللی از ستاره شناسان با استفاده از تلسکوپ اروپایی Very Large در شیلی، اتمسفر سیاره فراخورشیدی WASP-96b را در زمان عبور این سیاره از مقابل ستاره میزبان خود مطالعه کردند.

این مطالعه محققان را قادر ساخت تا کاهش نور ستاره ای را که توسط این سیاره و اتمسفر آن ایجاد شده بود، اندازه بگیرند و ترکیب اتمسفری این سیاره را تعیین کنند.

درست همانطور که اثر انگشت یک فرد منحصر به فرد است ، اتم ها و مولکول ها نیز یک خصیصه طیفی منحصر به فرد دارند که می توان از ان برای تشخیص حضور آنها در اجرام آسمانی استفاده کرد.

بررسی طیف گذر WASP-96b، اثر انگشت کامل سدیم را نشان می دهد که تنها در یک اتمسفر فاقد ابر مشاهده می شود.

نیکولای نیکلوف از دانشگاه اکستر که ریاست این مطالعه را بر عهده داشت، گفت: تا کنون بیش از 20 طیف گذر سیاره فراخورشیدی را بررسی کرده ایم اما WASP-96b تنها سیاره فراخورشیدی است که به نظر می رسد کاملا فاقد ابر است و چنین نشان واضحی از سدیم را نشان می دهد. نتایج این مطالعه در شماره هفتم مه 2018 مجله Nature منتشر شده است.


مشخصات
نام
ایمیل یا شماره تماس
کد امنیتی
هنوز هیچ پیامی ارسال نشده است.



Top