کاهش کربن اتمسفر زمین با کشت وسیع جلبک

کاهش کربن اتمسفر زمین با کشت وسیع جلبک

همکاری مشترک سه دانشگاه دوک، کرنل و هاوایی در زمینه ارائه روش‌های نوین کنترل کربن جو زمین به ایده جالب و البته اقتصادی کشت گونه‌ای خاص از جلبک برای تولید غذای انسانی با استفاده از کربن موجود در اتمسفر منتهی شد.


به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌دیلی، پروفسور کارلز گرین، نظریه‌پرداز و اقلیم شناس از دانشگاه کرنل گفت: نتایج مطالعات ما نشان می‌دهد که کشت جلبک بهترین راهکار دو منظوره برای جذب کربن اضافی از اتمسفر همزمان با تولید پروتئین‌های غذایی است.


وی در ادامه افزود: با ترکیب دو تکنولوژی انرژی بیولوژیک با جذب کربن از هوا و تکثیر میکرو جلبک، می‌توان در عین مبارزه با گرسنگی در برخی از مناطق جهان، افزایش فزاینده سطح گازهای گلخانه‌ای را مهار کرد.


محققان در یک محاسبه تخمینی دریافتند که در صورت ساخت یک مزرعه کشت جلبک با وسعت 2800 هکتار می‌توان سالانه 30 هزار تن کربن‌دی‌اکسید از هوا جذب و همزمان 17 میلیون کیلووات برق نیز تولید کرد.


از دیگر ویژگی‌های جالب توجه این طرح، استفاده از جلبک مازاد سطوح کشت برای تغذیه در ایستگاه‌های پرورش ماهی است.


اگرچه این پروژه در آزمایشگاه و از نظر تئوری کاملا توجیه‌پذیر است، اما ساخت تجهیزات عظیم تکثیر و پرورش جلبک و تامین اعتبارات لازم نیازمند همکاری بین‌المللی و تامین بودجه مشترک بر اساس سهم هر کشور در تولید گازهای گلخانه‌ای است.



مشخصات
نام
ایمیل یا شماره تماس
کد امنیتی
هنوز هیچ پیامی ارسال نشده است.



Top