قطر طوفان‌های مشتری طی 1.5 قرن در حال تغییر است

قطر طوفان‌های مشتری طی 1.5 قرن در حال تغییر است

ناسا به تازگی یک تصویر از سیاره "مشتری" منتشر کرده است که توسط دوربین فضاپیمای رباتیک بدون سرنشین"جونو"(Juno) که در چهارم ژوئیه 2016 میلادی در مدار قطبی سیاره مشتری قرار گفته است، گرفته شده است.


به گزارش ایسنا و به نقل از تک‌تایمز، فضاپیمای "جونو" که توسط موسسه "تحقیقات جنوب غربی" آمریکا ساخته است، حاوی یک دوربین است تا بهترین تصاویر را از مناطق قطبی مشتری به ثبت برساند.


در این راستا، ناسا تصاویر حقیقی که توسط این فضاپیما به ثبت رسیده است را منتشر کرده و عموم مردم را دعوت به تماشای این تصاویر کرده است.


ناسا گفت: تصاویر پردازش شده‌ای که ما تمایل به تماشای آنها داریم، شامل تصاویری است که یک ویژگی اتمسفری خاص را برجسته کرده است یا شامل ویرایشی می‌شود که رنگ‌های پیشرفته‌ای به تصویر افزوده است.


درتاریخ 7 فوریه سال جاری، فضاپیمای "جونو" یک تصویر نمای نزدیک از طوفان و ابرهای روشن نیم کره شمالی مشتری به ثبت رساند. این تصویر رنگی هنگام کاوش‌های این فضاپیما گرفته شده است.


 "مت بریلی" محقق یکی از مراکز ناسا، این تصویر را با استفاده از اطلاعات حاصل از دوربین "جونو" پردازش کرد.


محققان ناسا همچنین یک تصویر از بزرگترین طوفان چرخان در سطح مشتری موسوم به "لکه سرخ بزرگ"(Great Red Spot )را بروز رسانی کردند.


در یک تحقیق جدید که در مجله فضایی" Astronomical Journal"منتشر شد، "امی سایمون" محقق ناسا و همکارانش نشان دادند که در "لکه سرخ بزرگ" تغییراتی مشاهده کرده‌اند.


با مشاهده اطلاعات پیشین، محققان دریافتند که یک قرن و نیم است قطر این طوفان در حال کوچک شدن و ابرهای این سیاره در حال افزایش است. سایمون و همکارانش دریافتند که رنگ طوفان‌های این سیاره تغییر کرده است و به جای اینکه رنگ این طوفان قرمز باشد، نارنجی است.


سایمون افزود، این طوفان پویا است و اندازه، شکل و بادهای آن دائما در حال تغییر است. 


با این وجود، محققان گفتند اگر این روند در تغییرات "لکه سرخ بزرگ" ادامه یابد، در چند سال آینده تغییرات قابل توجهی در ابرهای به وجود آورنده این طوفان به وجود خواهد آمد.



مشخصات
نام
ایمیل یا شماره تماس
کد امنیتی
هنوز هیچ پیامی ارسال نشده است.



Top