جهان هستی چند ساله است؟

جهان هستی چند ساله است؟

مطالعات دانشمندان و ستاره شناسان بر اساس شناسایی قدیمی ترین ستاره موجود در جهان و بررسی توالی آن نشان می دهد که جهان هستی حدود 13 میلیارد و 800 میلیون سال پیش شکل گرفته است.

بشر از بدو حضور خود روی زمین همواره در پی یافتن جهان هستی و راز کائنات بوده و همزمان با پیشرفت فناوری و دانش، میزان آگاهی و دانش وی از دنیای ستارگان و جهانی هستی بیشتر و بیشتر و شد، هر چند رابرت وودر ویلسون برنده جایزه نوبل،  ستاره شناس و فیزیکدان مشهور آمریکایی چندی پیش در جشنواره علمی استارموس اسپانیا اعلام کرد که دانش بشر در زمینه شناخت جهان هستی بسیار ناچیز بوده و 96 درصد از دنیا برای دانشمندان ناشناخته است.


در این میان یک سوال که ممکن است برای بسیاری از افراد به وجود آمده باشد، میزان دیرینگی و عمر جهان هستی است، در حقیقت پاسخ به این سوال که چه زمانی جهان و کائنات آفریده شده اند، می تواند بسیار جذاب و جالب توجه باشد.


به اعتقاد دانشمندان، جهان 13 میلیارد و 800 میلیون سال پیش به وجود امده است که این مدت زمان در مقیاس های عمر انسان و حیات وی روی کره زمین، بسیار بیشتر و طولانی تر بوده و در حقیقت بشر تنها در میزان بسیار کمی از حیات جهان هستی شریک بوده است. ممکن است با اعلام عمر جهان هستی، این سوال برای شما مطرح شود که دانشمندان بر چه اساسی این رقم را به دست آورده اند؟



ستاره های باستانی


جهان هستی با همه پیچیدگی های خود، بسیار ساده است و در حقیقت می توان عمر آن را با عمر قدیمی ترین شی موجود در آن برابر دانست. بنابراین برای محاسبه عمر جهان هستی، کافی است تا عمر قدیمی ترین ستاره موجود در دنیا را تخمین زده و به این ترتیب به قدمت جهان پی برد.


ستاره ها به صورت خوشه ای یا از طریق تراکم و انباشتگی به صورت گروهی و در یک زمان متولد می شوند. به این ترتیب و با بررسی و مطالعه  آن چه که  در ستاره شناسی از آن با عنوان توالی خاتمه اصلی یا main sequence turn off   یاد می شود، به بررسی و مطالعه عمر ستارگان پرداخت. طولانی ترین مرحله زندگی ستاره ها صرف سوزاندن منابع هیدروژن می شود. در طول این دوره بسیار طولانی، ستاره ها دارای ارتباطی مستقیم بین حرارت و میزان درخشندگی خود هستند که بر اساس آن می توان توالی اصلی آن ها را محاسبه کرد. بر این اساس ستاره های داغ تر، درخشش بیشتری داشته و روشن تر هستند. به این ترتیب دانشمندان به مطالعه عمر قدیمی ترین ستاره ها و در نتیجه جهان هستی می پردازند. البته باید در نظر داشت که این رقم یعنی عمر 13 میلیارد و 800 میلیون ساله جهان هستی بر اساس دانسته های فعلی بشر و ستاره های کشف شده است و ممکن است در آینده با کشفیات جدیدتر، این رقم تغییر کرده و عمر جهان هستی بیشتر شود.


ترجمه: احسان محمدحسینی

منبع: scientificamerican

از سایت سیناپرس



مشخصات
نام
ایمیل یا شماره تماس
کد امنیتی
تاکنون 9 نظر و پیام ارسال شده است.
آقآى سيد مهدي عابد دي يآن زيدي   1401/11/23
هرچي دربآره سيآره هآ خورشيد هآ قمرهآ زمين كهكشآن هآ جهآن هستي فرآزميني بآد آب هوآ مي دآنيد در روزنآمه كتآب مجله تلتكست كتآب درسي رسآنه هآ بيآن كونيد تآ علم ودآنش و دآنستني هآى مردوم جهآن بيشترشود
Davod   1401/07/18
خیلی خفنه
کصکش   1401/04/01
کص نگو
ویانه   1401/03/04
آئین ها و ادیان و مذاهب باستانی و آتئیزم مدرن بزرگترین سدها و موانع بر سر راه و در پیش روی انسان بوده و هستند در جهت شناخت خود و طبیعت و کیهان یا جهان و خداوند . تا زمانیکه این سدها و موانع بطور کامل صاف و هموار نگردند و از سر راه صعودی قوای ادراکی فهم و عقل انسان بسوی کمال برداشته نشوند، انسان هرگز به شناخت خود و خداوند و منشاء و چگونگی پیدایش جهان بطور حقیقی و منطبق بر واقعیت نائل نخواهد گردید. شرح و توضیح منشاء و چگونگی پیدایش جهان را باید از " یکی بود یکی نبود غیر از خدا هیچی نبود " آغاز کرد. البته خدای علمی یعنی حقیقت و واقعیت مطلق و بیکران و نه خدای اوهامی و لفظی آئین ها و ادیان و مذاهب باستانی.
مانیا   1400/12/27
ممنون من برای رمان نویسی به این اطلاعات نیاز داشتم دستتون درد نکنه🍁🌺♥️
محمدهادی   1400/10/10
احسنت
بردیا کسمایی   1400/10/02
ضمن تشکر از شما لطفاً بفرمایید چطور شد که خدا تصمیم گرفت همچین موجودی خلق کند.
Siniyorx   1400/06/13
همیشه میخواستم بدونم قبل از این 13.8 ملیارد سال چی بوده و چجوری آغاز شده که استیون هاوکینگ با یه نظریه به این سوال پاسخ داده ولی باز من از حرفهاش زیاد سر در نیاوردم
علیرضا   1399/12/11
دورود برشما لذت بردم جهان هستی واقعا شگفت انگیز است



Top