باکتری ها رسانای الکتریسیته می‌شوند

باکتری ها رسانای الکتریسیته می‌شوند

محققان دانشگاه امهرست ماساچوست ساختاری را در گونه‌های مختلف باکتری ها شناسایی کردند که امکان رسانش الکتریکی را در آن‌ها فراهم می‌کند.


به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس دیلی، پیش از این محققان ویژگی رسانش الکترونیکی را در نوعی باکتری موسوم به Geobacter شناسایی کرده‌بودند وتصور می‌کردند تنها این نوع باکتری و گونه‌های نزدیک به آن دارای قابلیت رسانش الکتریکی است.

باکتری Geobacter با استفاده از رشته‌های کوتاهی موسوم به پیلین که مانند تارهای یک طناب به هم تنیده شده و رشته بلندی را تشکیل می‌دهند، زنجیره‌ای را می‌سازد که قابلیت رسانش الکتریکی را دارد.

اما اکنون محققان دریافتند باکتری‌ها برای داشتن قابلیت رسانش الکتریکی نیازی به پیلین ندارد. در واقع بر اساس این تحقیقات پیلین‌های بسیار بلندتر نیز قادرند ویژگی رسانش الکتریکی را ایجاد کنند و قابلیت رسانش الکتریکی در تکامل گروه‌های میکروبی مختلف بارها ایجاد شده است. بنابر این انواع مختلفی از میکروب‌ها قابلیت رسانش الکتریکی را در اختیار می‌گذارند.

یکی از یافته‌های مهم محققان این است که انواعی از باکتری‌های شناسایی شده توسط محققان رشته‌هایی به قطر 10 نانومتر دارند که قابلیت رسانش الکتریکی را دارند. دسترسی به رشته‌های رسانای ضخیم‌تر فرآیند ساخت تجهیزات الکترونیکی مانند حسگرها را ساده‌تر می‌کند.

به اعتقاد محققان رسانش الکتریکی می‌تواند نقش مهمی در چرخه زیستی و شیمیایی کربن و فلزات داشته باشد و در تولید الکتریسیته سبز نیز قابلیت استفاده دارد.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه International Society of Microbial Ecology Journal منتشر شده است.


مشخصات
نام
ایمیل یا شماره تماس
کد امنیتی
هنوز هیچ پیامی ارسال نشده است.



Top