شناسایی یک جفت ابرزمین در محور ستاره K2-18

شناسایی یک جفت ابرزمین در محور ستاره K2-18

ستاره شناسان دو سیاره ابرزمین شناسایی کردند که در محور یک ستاره کوتوله سرخ به نام K2-18 در فاصله 11 سال نوری از زمین گردش می‌کنند.


به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از اسوشیتدپرس، این سیارات سنگی با استفاده از اطلاعات به دست آمده از ابزار HARPS واقع در رصدخانه European Southern Observatory شناسایی شدند.

در واقع محققان از سال 2015 میلادی از وجود یکی از این سیارات که K2-18b نام دارد، آگاهی داشتند. اما هنگامی که به دنبال جمع‌آوری اطلاعات بیشتر درباره ساختار و اندازه این ابرزمین بودند، متوجه شدند در نزدیکی این سیاره یک ابرزمین دیگر نیز وجود دارد.

بر اساس این تحقیقات بخش عظم K2-18b یا از جنس سنگ با اتمسفر گازی یا از جنس آب است که در پوسته‌ای از یخ به دام افتاده است. با اطلاعات فعلی امکان تشخیص و انتخاب دقیق یکی از این دو حالت وجود ندارد.

به همین علت محققان به ناچار باید از تلسکوپ فضایی جیمز وب برای تشخیص وجود اتمسفر گازی یا آب در سطح این سیاره استفاده کنند.

بر اساس اطلاعات موجود سیاره K2-18c نیز دارای ساختار و اندازه مشابه K2-18b است، اما فاصله آن نسبت به ستاره میزبان به قدری نزدیک است که خارج از محدوده قابل سکونت قرار دارد. در واقع اگر روزی در سطح یا اتمسفر این سیاره آب وجود داشته است،‌ در اثر گرمای ستاره از بین رفته است.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Astrophysics and Astronomy منتشر شده است.


مشخصات
نام
ایمیل یا شماره تماس
کد امنیتی
هنوز هیچ پیامی ارسال نشده است.



Top