دانشمندان نوعی مخمر را طوری مهندسی کردهاند که از ادرار انسان مواد غذایی و پلاستیک با قابلیت چاپ سهبعدی تولید کنند.
به گزارش ایسنا به نقل از گیزمگ، سفر به مریخ نیازمند تجهیزات زیادی خواهد بود و ناسا به دنبال غلبه بر این مشکل است. فضانوردان ایستگاه فضایی بینالمللی از این لحاظ مشکلی ندارند چون شاتلهای باری به طور منظم این آزمایشگاه تحقیقاتی مدارگردی را تجهیز میکنند اما مسافران مریخ باید خودکفا باشند و آنچه را لازم دارند یا با خود ببرند یا در طول راه و هنگام رسیدن به سیاره سرخ، مایحتاج خود را تولید کنند.
"مارک بلنر" (Mark Blenner)، رهبر پروژه جدید، گفت: چنانچه فضانوردان بخواهند به سفرهای فضایی چندین ساله بروند، باید راهی برای استفاده مجدد و بازیافت هر آنچه که آنها با خود میبرند پیدا کرد.
بلنر و همکارانش به تازگی شیوهای را با استفاده از گونههای مخمری به نام Yarrowia lipolytica برای بازیافت ادرار انسانی و استفاده از آن به شکل مواد کارآمد ارائه دادهاند. این میکروارگانیسم از نیتروژن و کربن تغذیه میکند و محققان دریافتهاند ادرار حاوی هر دوی این عناصر است.
میتوان این مخمر را طوری مهندسی کرد که محصولات متنوعی ارائه دهد؛ در آزمایش های انجام شده، یک گونه این مخمر مولکولی موسوم به مونومر تولید کرد. میتوان این مولکولها را به هم متصل و پلیمرهای پلیاستر تولید کرد و سپس از آنها برای چاپ سهبعدی مولفههای مختلف بهره برد؛ گونه دیگر این مخمر اسیدهای چرب امگا 3 تولید کرد.
دانشمندان به دنبال اصلاح کردن این میکروارگانیسم هستند تا بتوانند انواع گوناگون پلیمر را برای اهداف مختلف تولید کنند.