به گزارش خبرآنلاین،این خورشیدگرفتگی کامل همچنین فرصتی مناسب برای مشاهده اتمسفر خورشید را در اختیار دانشمندان قرار خواهد داد. به همین خاطر ناسا دو بمبافکن WB-57 را در اختيار دانشمندان موسسه پژوهشي ثاوتوست برای رصد این خورشیدگرفتگی قرار داده است. دماغه اين دو بمبافكن كه در دهه 1950 ساخته شدهاند به دوربينهاي مادون قرمز با كيفيت بالا مجهز شدهاند که در نظارت بر پرتاب راكتها و انجام ماموريتهاي امنيتي براي وزارت دفاع مورد استفاده قرار ميگيرند.
مارتین بی-۵۷ کانبرا (Martin B-57 Canberra) یک هواپیما ساختِ کارخانهٔ گلن ال. مارتین آمریکاست. بي-57 كانبرا با دو موتور جت به عنوان بمب افكن و هواپیمای شناسايي سبك شناخته میشود و از سال 1953 به خدمت نيروي هوايي آمریکا در آمد. اين هواپيما طولي برابر 20 متر،دهانه بال 19.5 متر و ارتفاعي 4.5 متري دارد،وزن خالي آن 12300 كيلوگرم،وزن بارگيري شده 18300 كيلوگرم و بيشترين وزن برخواستش 24300 كيلوگرم است.
نيرو محركه اين هواپيما دو موتور توربوجت "جي-65" ساخت رايت هستند كه هر يك كششي برابر با 32.1 كيلونيوتن ايجاد مي كنند.
بيشترين سرعت اين هواپيما 960 كيلومتر بر ساعت و سرعت گشت زني آن 765 كيلومتر بر ساعت است.
اين اولينباري است كه اين جنگندهها قرار است از خورشيد يا يك جرم كيهاني تصويربرداري كنند. برای ناظران زمینی این خورشیدگرفتگی که در ایران قابل مشاهده نیست ۲ دقیقه طول میکشد اما این زمان برای مسافران بمبافکنها بیشتر از ۷ دقیقه خواهد بود. در حين خورشيدگرفتگي قرار است اين دو جت سايه ماه را تعقيب كرده و براي هفت تا هشت دقيقه به عكسبرداري از گرفتگي خورشيد بپردازند.
اين تصاوير ميتوانند به حل معماهايي درباره اتمسفر خورشيد و كشف دليل داغتر بودن آن نسبت به سطح ستاره كمك كنند. اين لحظه كوتاه خورشيدگرفتگي همچنين فرصتي مناسب را براي فيلمبرداري با وضوح بالا از سطح سياره عطارد ايجاد خواهد كرد، زيرا اين سياره معمولا تحت تابش شديد نور خورشيد غيرقابل مشاهده است. دانشمندان همچنين از اين فرصت براي يافتن ولكانوئيدها،سياركهاي كوچكي كه گفته ميشود به دور خورشيد در حركتند، استفاده خواهند كرد.