ستاره شناسان با به تصویر کشیدن عنصر هیدروژن و زیباییهای آن، یک تصویر از کهکشان راه شیری ایجاد کردهاند.
دانشمندان برای اولینبار یک نقشه عظیم از هیدروژن موجود در کهکشان راه شیری را تهیه کرده و با کمک آن توانستهاند به اطلاعات جدیدی در خصوص فضاهای بین ستارهای دست یابند.
نقشه بزرگ HI4PI ، بعد از جمع آوری اطلاعات گسترده از دو رادیوتلسکوپ بزرگ مکس پلانک در آلمان وCSIRO در استرالیا تکمیل شده است.
به لطف بیش از یک میلیون مشاهده مجزا، این نقشه توانسته است جزئیات بسیار دقیق از ساختار بین ستارهها را برای دانشمندان آشکار کند.
دانشمندان با استفاده از تلسکوپهای رادیویی بزرگ و بسیار حساس در آلمان و استرالیا، به مشاهده آسمان پرداخته و منبعی از اطلاعات را جمع آوری کردند.
برای مثال محققان در استرالیا بیش از 2000 ساعت را صرف نقشه برداری از آسمان جنوبی کردند.
نقشه به دست آمده که نشان دهنده توزیع و گسترش هیدروژن در سراسر کهکشان ما است، به دانشمندان اجازه میدهد تا ساختارهای جدیدی را در کهکشان راه شیری کشف کنند.
محققان این پژوهش اظهار کردند که این نقشه به دست آمده یک نقشه بسیار جامعتر از کهکشان ما بوده که به دانشمندان اجازه میدهد تا درک بهتری از کهکشان راه شیری و کهکشانهای همسایه داشته باشند.
این نقشه همچنین یک نقطه عطفی در زمینه اخترفیزیک بوده که بینشهای جدیدی را در دهههای آینده به ارمغان میآورد. هیدروژن فراوانترین عنصر جهان هستی است.
این پژوهش در Astronomy & Astrophysics به چاپ رسیده است.
منبع: ایسنا