محققان با اضافه کردن اندکی جلبک دریایی به خوراک دام میزان تولید گازهای گلخانه ای را که عامل گرمایش زمین هستند، 70 درصد کاهش دادند.
دانشمندان استرالیایی دریافتند اضافه کردن جلبک دریایی به میزان دو درصد به خوراک خشک گوسفند و گاو میزان تولید گاز متان را بیش از 70 درصد کاهش میدهد.
دامها عامل تولید 44 درصدی گاز متان هستند. گازی که 36 برابر دی اکسید کربن عامل گرمایش زمین میشود. سالانه 3.1 گیگاتن گاز متان را دامها تولید میکنند و این در حالی است که کل ساکنان اروپا کمی بیشتر از این مقدار دی اکسیدکربن تولید میکنند.
با اضافه کردن دو درصدی جلبک دریایی به غذای دام، گاز متان تولیدی به میزان 2.17 گیگاتن کاهش مییابد که تقریبا معادل CO2 تولید شده سالانه در کشور هند است.
برای داشتن پیشزمینه از تاثیر مخرب گاز متان تولید شده از دام، دانشمندان پتانسیل گرمایش جهانی(GWP) را بر اساس دو عامل کلیدی توانایی جذب انرژی و ماندگاری آن در اتمسفر مورد بررسی قرار دادند.
پتانسیل گرمایش جهانی(GWP) CO2 معادل یک است.
از سوی دیگر، GWP متان موجود در جو در 100 سال اول حضور در سیستم جوی زمین بین 28 تا 36 است. این بدان معناست که عمر متان در اتمسفر بسیار کوتاهتر از دی اکسیدکربن است، اما در جذب تشعشعات تا 36 برابر کارآمدتر است.
هیئت بین دولتی در زمینه تغییرات جوی در گزارش اخیر خود اعلام کرده که GWP متان در 20 سال اول حضور در اتمسفر 86 است و در واقع گاز متان 86 برابر گاز دیاکسیدکربن میتواند باعث گرم شدن زمین شود.
این نوع جلبک دریایی با نام Asparagopsis taxiformis به میزان 99 درصد گاز متان را در آزمایشگاه کاهش داده است و با ترکیب خاصی در خود به نام برموفرم (CHBr3)، تولید گاز متان را که از طریق واکنش با ویتامین B12 رخ داده، کاهش میدهد.
محققان دانشگاه جیمز کوک در کوئینزلند اظهار کردند: مقدار بسیار کم جلبک دریایی میتواند مقدار قابل توجهی از انتشار گاز متان را کاهش دهد.
منبع: ایسنا