رییس اتحادیه رؤسای دانشگاههای روسیه فدراتیو از پرتاب 6 ماهواره در کشور روسیه از سوی دانشگاههای این کشور خبر داد و گفت: علاوه بر آن 35 درصد دانشگاههای روسیه طرحهای مشترک با دانشگاههای ایران دارند.
آنتانوویچ سادونیچی، در دومین اجلاس دانشگاه های برتر ایران و روسیه با اشاره به تاریخچه روابط میان کشورهای ایران و روسیه افزود: یکی از مهمترین رویدادهای تعاملات میان این دو کشور برگزاری این اجلاس است؛ به گونه ای که در اولین اجلاس تفاهمنامههایی برای تبادل دانشجو به امضا رسید.
وی امضای تفاهمنامهای با دانشگاه شهید بهشتی را از جمله زمینههای همکاری میان ایران و روسیه نام برد و اظهار کرد: این تفاهمنامه در جهت ایجاد موسسه همکاری رازی در دانشگاه مسکو و لومونوست در ایران به امضا رسید.
سادونیچی با تاکید بر اینکه مرکز رازی در ژانویه 2016 در دانشگاه مسکو ایجاد شد، خاطرنشان کرد: مرکز لومونسف نیز روز گذشته در دانشگاه شهید بهشتی افتتاح شد. تاسیس این مراکز تاثیر زیادی در توسعه روابط میان دو کشور دارد.
رییس اتحادیه رؤسای دانشگاههای روسیه فدراتیو با اشاره به اقدامات روسیه برای توسعه همکاری با سایر کشورها همچون هند و چین یادآور شد: علاوه بر آن اقدام به برگزاری المپیادهای دانشآموزی برای شناسایی استعدادهای برتر کردیم که از سال 2015 نیز جوایزی از سوی رییس جمهور روسیه به برترینهای این رقابت اعطاء شده است.
به گفته وی، تاکنون 1200 نفر از برگزیدگان المپیادهای دانشآموزی روسیه از جوایز رییس جمهور این کشور بهرهمند شدهاند.
سادونیچی، به فعالیتهای علمی دانشگاههای این کشور اشاره کرد و یادآور شد: حوزه فضایی یکی از فعالیتهای پژوهشی محققان دانشگاههای روسیه است به گونهای که دانشگاه مسکو ماهواره لومونسف را به فضا فرستاد که در این مراسم رییس جمهور روسیه نیز حضور داشته است.
رییس دانشگاه ام گ او لاماناسوف این ماهواره را ماهوارهای دانست که اطلاعات آن به ایستگاه زمینی ارسال میشود و اطلاعات آن در اختیار دانشگاههای این کشور قرار میگیرد و اضافه کرد: دانشگاه مسکو تاکنون 6 ماهواره به فضا ارسال کرده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به همکاریهای علمی مشترک میان دانشگاههای روسیه با دانشگاههای ایران اشاره کرد و گفت: بر اساس آمارهای ارائه شده هر دانشگاه ایرانی حداقل یک مقاله مشترک با دانشگاههای روسیه دارد.
به گفته وی، بیشترین مقالات مشترک روسیه با ایران مربوط به دانشگاههای سن پطرزبورگ، مسکو و پلی تکنیک پتر کبیر میشود و بیشترین دانشگاههای همکار ایرانی با کشور روسیه شامل دانشگاههای اصفهان، شهید بهشتی، تهران و صنعتی شریف است.
وی با بیان اینکه علیرغم این همکاری گسترده تنها 17 درصد از توافقات همکاری به فعلیت رسیده است، خاطرنشان کرد: این در حالی است که دانشگاههای روسیه علاقه زیادی برای همکاری با دانشگاههای ایران دارند.
سادونیچی بیشترین تعاملات میان این دو کشور را در حوزههای علوم انسانی، زبانها، تاریخ و فرهنگ دانست و اظهار کرد: 35 درصد دانشگاههای روسیه طرح همکاری مشترک با دانشگاههای ایران را دارند.
رییس اتحادیه رؤسای دانشگاههای روسیه فدراتیو با اشاره به نظامهای رتبهبندی در دنیا، از تهیه پایگاه رتبهبندی در این کشور خبر داد و اظهار امیدواری کرد که با همکاری دانشگاههای ایران اقدام به تهیه این نظام رتبهبندی کنند.
سادونیچی همچنین از اجرای طرح دانشگاه بدون مرز در این کشور خبر داد و گفت: در این طرح که از سال 2013 اجرایی شده است، دانشجویان نه تنها به صورت غیرحضوری برای آزمون دانشگاهها آماده میشوند، بلکه از 200 برنامه علمی بهرهمند خواهند شد.
منبع: ایسنا