ایسنا نوشت: تحقیقات جدید ناسا نشان داده که ماه آنچنان در معرض بمباران سنگهای فضایی است که سطح آن هر 81 هزار سال تحت یک فیسلیفت کامل (جراحی صورت) قرار میگیرد.
این ریزش که بر دو سانتیمتر سطح غبار ماه تاثیر میگذارد، 100 برابر بیشتر از تصورات پیشین رخ میدهد.
این تحقیق همچنین برآورد کرده که سیارکها و دنبالهدارهایی که با سطح ماه برخورد میکنند، سالانه بطور میانگین 180 دهانه جدید با قطر حداقل 10 متر ایجاد میکنند.
این یافتهها که در مجله نیچر منتشر شده، از تصاویر قبل و بعد ثبت شده توسط مدارگرد شناسایی ماه ناسا بدست آمده که از سال 2009 به نقشهبرداری از این قمر طبیعی زمین مشغول است.
تیمی از محققان با مقایسه تصاویر یک ناحیه در فواصل زمانی منظم توانستند تعداد دهانههای برخوردی جدید را شمارش کرده و آن را با تمام سطح ماه مقایسه کنند.
این دانشمندان همچنین هزاران اختلال ظریفتر را در سطح مشاهده کردند که آنها را خراشهای ناشی از برخوردهای کوچکتر ثانویه توصیف کردهاند که طی هزاران سال، لایه بالایی سطح ماه را بدون ایجاد دهانه به هم ریختهاند.
زمین نیز پیوسته در معرض سیارکها و دنبالهدارها قرار دارد اما با یک جو ضخیم محافظت شده است. روزانه بیش از صدها تن غبار و ذرات به اندازه دانه شن به سطح زمین میریزند. حتی سنگهای فضایی با مساحت 25 متر نیز در لایههای بالایی جو زمین سوخته و تجزیه میشوند.
اما جو بسیار نازک ماه تنها از حدود 100 مولکول گاز و عنصر در سانتیمتر مکعب برخوردار است. در مقایسه، جو زمین در سطح دریا از حدود 100 میلیارد میلیارد مولکول در سانتیمتر مکعب برخوردار است.
منبع: خبرآنلاین