خورشید از نمای هیدروژن الفا H-Alpha

خورشید از نمای هیدروژن الفا H-Alpha

خورشید ستاره‌ای است که ۹۹٫۸۶٪ از مجموع جرم سامانه خورشیدی را از آن خود کرده‌است. خورشید در رده‌بندی ستارگان بر پایه رده‌بندی طیفی، در دسته G27 جای دارد و به صورت غیررسمی با نام کوتوله زرد از آن یاد می‌شود چون پرتوهای پیدای آن در طیف زرد-سبز شدیدتر است.

هر چند که رنگ آن از سطح زمین، سفید باید دیده شود ولی چون پراکندگی نور آبی در جو وجود دارد، به رنگ زرد دیده می‌شود. خورشید ستاره‌ای فعال از دیدگاه مغناطیسی است. یک میدان مغناطیسی توانا دارد که سال به سال اندکی سویش تغییر می‌کند تا اینکه هر یازده سال وارون می‌شود. میدان مغناطیسی خورشید دارای اثرهای بسیاری است که به مجموعه آن‌ها فعالیت خورشیدی گفته می‌شود. از جمله فعالیتهای خورشیدی می­توان به لکه‌های خورشیدی، شراره خورشید، زبانه­های خورشیدی و بادهای خورشیدی اشاره کرد. فعالیت‌های خورشید بر زمین تأثیر می­گذارد. تصویر فوق  در تاریخ 1 خرداد ماه 1396 از خورشید، با استفاده از تلسکوپ کرونادوی خورشیدی 90 میلمتری سازمان فضایی ایران در فیلتر اچ آلفا به ثبت رسیده است.

در این تصویر، شراره های خورشیدی در لبه های خورشید قابل رویتند. این عارضه، از انفجار بزرگ در اتمسفر خورشید بوجود می‌آید و باعث آزاد شدن انرژی در حد  1025×6 ژول می‌شود (که در حدود یک ششم انرژی خروجی از سطح خورشید در هر دقیقه‌است). شراره خورشیدی کلیه لایه‌های سطح خورشید شامل شیدسپهر، تاج خورشیدی و فام‌سپهر را تحت تاثیر قرار می‌دهد و باعث گرم شدن پلاسما تا چندین میلیون درجه کلوین می‌شود. همچنین باعث سرعت یافتن الکترونها و پروتونها و یونهای سنگین تا نزدیکی سرعت نور می‌شود. در این تصویر همچنین پدیده تاریکی لبه نیز قابل مشاهده است. به دليل آنکه بخش‌هاي بيروني لايه غيرشفاف شيدسپهر خنکتر از بخشهاي دروني آن است، تصوير خورشيد در مرکز درخشانتر و روشنتر از اطراف آن به نظر مي‌رسد که به اين پديده تاريکي لبه قرص خورشيد، (اثر تاريكي لبه) گفته ميشود. 

عکس از :گروه نجوم و اکتشافات فضایی ، سازمان فضایی ایران



مشخصات
نام
ایمیل یا شماره تماس
کد امنیتی
هنوز هیچ پیامی ارسال نشده است.



Top