🔵به گزارش آسمان پارس از خبرگزاری دانا ستاره سماک رامح به عنوان چهارمین ستاره پر نور آسمان مشخص شده است که درخشش و روشنایی این ستاره را در فصل بهار بسیار زیبا و جذاب کرده است. این ستاره درحالی 300برابر خورشید درخشندگی دارد که با سرعتی بیش از 175 کیلومتر بر ثانیه در حال حرکت است.
🔵این ستاره قطری حدود 36 برابر خورشید منظومه ما را به خود اختصاص داده است و در فاصله 7/36 سال نوری از زمین جای گرفته و سن آن حدود 10 میلیارد سال برایش تخمین زده شده است که دمای سطح این ستاره به 4 هزار و 300 درجه نیز می رسد
🔵ستاره سماک رامح در واقع یک غول سرخ است که در مرحله سوزاندن هیلوم و در حال تبدیل آن به کربن در درون هسته خود است و در آسمان فصل بهار با رنگی مایل به زرد خودنمایی کرده و می درخشد .
🔵این ستاره در صورت فلکی به عنوان ستاره آلفای آن جای گرفته که از گذشته به دلیل حضورش در این صورت فلکی آن را به نگهبان شمال نیز یاد می کردند. در این ستاره آهن وجود ندارد و احتمالا سماک رامح از انفجار و از هم پاشیدن یک ستاره پر جرم به وجود آمده است.
🔭چگونه ستاره سماک را در آسمان ببینیم :
علاقمندان می توانند برای یافتن این ستاره در آسمان بهاری ساعت 21 شامگاه در قسمت شرقی آسمان دسته آبریز صورت فلکی دب اکبر را ادامه داده تا به پر نور ترین ستاره زرد رنگ آسمان برسند.