آشنایی با تلسکوپ کپلر

آشنایی با تلسکوپ کپلر

🔵فضاپیمای کپلر توسط ناسا به منظور کشف سیاره‌های شبه زمینی در مدار ستاره‌های فراخورشیدی از پایگاه فضایی کیپ کاناورال در ایالت فلوریدا به فضا پرتاب شد.

🔵نام این فضاپیما به احترام اخترشناس آلمانی قرن هفدهم، ژوهانس کپلر انتخاب شد. تلسکوپ کپلر در تاریخ هفتم مارس 2009 به فضا پرتاب شد.

🔵اهداف تلسکوپ

1. تعیین اینکه چه تعداد سیاره مانند زمین وبزرگتر درون و یا در نزدیکی ناحیه حیات حول ستارگان از رده های مختلف طیفی خواهد بود.

2.تعیین اندازه وشکل مدار سیارات احتمالی کشف شده

3.تخمین اینکه چه تعداد سیاره در دستگاههای چند ستاره ای وجود دارد

4.تعیین اندازه مدار ،درخشندگی ،ابعاد وچگالی سیارات بزرگتر با دوره تناوب کوتاه

5.شناسایی دیگر سیارات احتمالی در مجاورت سیارات کشف شده به روشهای دیگر

6.بررسی ویژگیهای ستارگان مادر

🔵 وضعیت مداری

این تلسکوپ مانند یک ماهواره معمولی دور زمین نمی چرخد بلکه در نقطه ای ثابت ازمداری ویژه نسبت به زمین وخورشید قرار خواهد گرفت. در این حالت تلسکوپ می تواند طی ساعتهای زیادی بدون وجود تاثیرات منفی زمین ونورهای ناشی از جو همین طور اختلالات گرانشی زمین به نورسنجی بپردازد. این تلسکوپ هر 372 روز یکبار دور خورشید می چرخد.از آنجاییکه از لحاظ تئوری دوره چرخش سیاره زمین مانند در منطقه مناسب حیات حول ستاره مادر در حدود یک سال زمینی(365روز) است برای تاییدقطعی وجود این سیاره، تلسکوپ باید طی حداقل سه سال به رصد ستاره مادر بپردازد. به همین دلیل است که یک فعالیت 3 سال ونیمه برای تلسکوپ در نظر گرفته شده است. بعد از کشف سیارات احتمالی تلسکوپهای فضایی هابل واسپایتزر به ادامه مشاهدات از آن سیاره خواهند پرداخت.

🔵عملکرد و کشفیات

نورسنجی به صورت مداوم در حال کنترل درخشش 145 هزار ستاره در میدان دیدی ثابت است. اطلاعات به ثبت رسیده‌ توسط این نورسنج به زمین ارسال می‌شوند و سپس به منظور کشف نوسانات نوری که به واسطه عبور سیاره‌هایی از مقابل ستاره‌های میزبان ایجاد شده‌اند،‌ مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرند. تا ژانویه سال 2013، دو هزار و 740 سیاره‌ کاندید توسط کپلر شناسایی شدند و در همین ماه، اخترشناسان در مرکز فیزیک اخترشناسی هاروارد اسمیتسونیان از اطلاعات کپلر برای تخمین تعداد 17 میلیارد سیاره‌های شبه زمینی درون کهکشان راه شیری استفاده کردند. با توجه به اینکه مشاهده 100000 ستاره در برنامه کاری این تلسکوپ وجود دارد وبا توجه به احتمال کشف 1 به 210 در مورد چنین سیاراتی ،این تلسکوپ احتمالا" قادر خواهد بود 480 سیاره مانند زمین را کشف کند.

منابع:
Hamshahrionline.ir / haftaseman.ir

🔭کانال : @parssky_com


مشخصات
نام
ایمیل یا شماره تماس
کد امنیتی
هنوز هیچ پیامی ارسال نشده است.



Top