اطلاعیه رقابت علمی گذر تیر

اطلاعیه رقابت علمی گذر تیر


آسمان و پدیده های زیبای آن، همواره بهانه ای بوده تا علاقمندان به این طبیعت زیبا را گردهم آورد و این بار بهانه ی این گردهمایی، گذر تیر است. به طور قطع این رویداد نجومی، علاقمندان در تمامی سطوح را بر آن داشته تا ضمن لذت بردن از مشاهده این پدیده، فعالیتی علمی و در خور از خود نشان دهند. به این منظور و به دلیل هدفمندتر شدن فعالیت های علمی مرتبط با این رویداد؛ سازمان فضایی ایران، آیوتا خاورمیانه و رصدخانه دانشگاه کاشان، با همراهی و حمایت انجمن نجوم ایران، اتحادیه جهانی نجوم و ماهنامه نجوم، برنامه ای را با عنوان "رقابت علمی گذر تیر" ساماندهی و برنامه ریزی کرده اند. طی این برنامه، گروه هایی 2 تا 3 نفره تشکیل، و پیش از آغاز روز 20 اردیبهشت ماه در فرمی که به این منظور آماده شده است ثبت نام کرده و پس از رصد این رویداد، فرم ثبت رصد را به همراه سایر موارد خواسته شده تکمیل و ایمیل خواهند نمود.
داوران این برنامه، پس از بررسی "بدون نام" اطلاعات ارسالی، 3 تیم را به عنوان برگزیده انتخاب نموده و در تاریخی که بعدا اعلام خواهد شد، جوایز ارزشمندی در محل سازمان فضایی ایران به برگزیدگان تقدیم می گیرد. لازم به ذکر است کلیه افرادی که موفق به ثبت و ارسال موارد درخواستی گردند، علاوه بر دریافت گواهی انجام موفقیت آمیز پروژه با امضای آیوتا خاورمیانه، سازمان فضایی ایران و رصدخانه دانشگاه کاشان؛ یک جلد ماهنامه نجوم نیز دریافت خواهند کرد.

مرحله اول:
ثبت نام گروه های 2 یا 3 نفره؛ به این منظور به آدرس www.iota-me.com/index.php?do=hyform مراجعه فرمایید.
تذکر:
امکان ثبت نام انفرادی و یا بیش از 3 نفر وجود ندارد.
هر گروه باید یک اپتیک (تلسکوپ یا دوربین دوچشمی و ...) با فیلتر مناسب برای رصد داشته باشد.
زمان ثبت نام تا ساعت 24 روز 19 اردیبهشت ماه است.

مرحله دوم:
گروه ها می توانند از طریق ایمیل و یا تلگرام سوالات خود را مطرح نمایند و مشاوره های لازم در این زمینه را دریافت کنند. ایمیل ارتباطی: mtransit2016@isa.ir
همچنین در شماره 255 ماهنامه نجوم مطالب تکمیلی و مناسبی برای راهنمایی رصدگران منتشر شده است.

مرحله سوم:
رصد و ثبت رویداد؛ براساس فرم ثبت رصد ارسالی، این بخش توسط هر گروه با دقت اجرا شده و فرم مورد نظر تکمیل می شود.

مرحله چهارم:
فرم رصدی مورد نظر همراه با تصاویری از تیم در روز گذر، به آدرس ایمیل مندرج در فرم، حداکثر تا ساعت 24 روز 25 اردیبهشت ماه ارسال شود.
تذکر:
گروه ها توجه داشته باشند که تا تاریخ 31 اردیبهشت ماه مجاز به ارسال و انتشار فرم رصدی و زمان سنجی خود نمی باشند. متاسفانه در صورت انتشار و یا ارسال زمان سنجی و فرم رصد برای مراکز دیگر تا تاریخ موردنظر، نتایج ارسالی توسط آن ها بررسی نخواهد شد. لازم به ذکر است انتشار گزارش کلی از برنامه رصد، بدون ذکر زمان اخذ شده در زمان سنجی، و همچنین موارد مندرج در فرم رصد، امکان پذیر است.

مرحله پنجم:
بررسی فرم ها توسط داوران؛ کلیه فرم های ارسالی "بدون نام" توسط داوران بررسی و امتیازها جمع بندی خواهند شد.. داوران این بخش: آتیلا پرو (ریاست آیوتا خاورمیانه)، ایرج صفایی (مسول رصدخانه دانشگاه کاشان) و کوروش رکنی (سرپرست گروه نجوم و اکتشافات فضایی سازمان فضایی ایران) هستند.

مرحله ششم:
ارسال دعوت نامه از طریق ایمیل برای گروه هایی که موفق به رصد و زمان سنجی مناسب شده اند برای شرکت در یک کارگاه یکروزه رایگان در تهران. در این کارگاه گروه های منتخب براساس آموزش حضوری، پارامترهایی را با استفاده از زمان سنجی خود بدست خواهند آورد. بعدازظهر همان روز گروه های برتر اعلام و جوایز اهدا خواهد شد.

جوایز: به هر یک از سه گروه برگزیده، به میزان 9 میلیون ریال بن کالای نجومی اعطا می شود.

تاریخ های مهم
انتشار اطلاعیه و پوستر: شامگاه 11 اردیبهشت ماه
آغاز ثبت نام گروه ها: صبح 12 اردیبهشت ماه
پایان مهلت ثبت نام گروه ها: ساعت 24 روز 19 اردیبهشت ماه
رصد و زمان سنجی: 20 اردیبهشت ماه
پایان مهلت ارسال گزارش ها: ساعت 24 روز 25 اردیبهشت ماه
اعلام نتایج اولیه رقابت: 28 اردیبهشت ماه
پایان مهلت عدم انتشار و ارسال فرم رصد و زمان سنجی: ساعت 24 روز 31 اردیبهشت ماه
برگزاری کارگاه یکروزه، ارایه گواهی ها و ارایه جوایز: اعلام خواهد شد.

وبگاه: www.isa.ir
ایمیل: mtransit2016@isa.ir
کانال تلگرام: @mtransit95


Top