دو ملاقات طی یک سال!

دو ملاقات طی یک سال!


1398/05/22
• خلاصه:
کاوش‌گر خورشیدی ناسا موسوم به پارکر، با هدف بررسی نزدیک خورشید، در تاریخ 12 آگوست 2018 به فضا پرتاب شد. این کاوش‌گر، در طی یک‌سال گذشته، دوبار از کنار خورشید عبور کرده است.


• متن اصلی:

از 12 آگوست سال گذشته تا به امروز، یک سال می‌گذرد؛ در طی این مدت، زمین یک‌بار به دور خورشید چرخیده است. اما، این روزها، کاوش‌گر خورشیدی پارکر، در اولین سال‌گرد پرتابش به فضا، آماده‌ی آغاز سومین سفر شجاعانه‌ی خود به دور خورشید می‌شود. سومین عبور نزدیک کاوش‌گر پارکر از کنار خورشید، در تاریخ یکم سپتامبر 2019 اتفاق خواهد افتاد.

این کاوش‌گر، به افتخار "یوجین پاکر" اخترفیزیک‌دان آمریکایی نام‌گذاری شده است. وی، اولین کسی بود که در مورد بادهای خورشیدی (یا همان جریان‌های برون‌ریز ذرات ماده و میدان‌های مغناطیسی از خورشید)، اقدام به نظریه‌پردازی نمود.

کاوش‌گر خورشیدی پارکر، اولین مأموریت ناسا در تاریخ است که به افتخار یک فرد زنده، نام‌گذاری می‌شود.

با گذشت یک سال از مأموریت پارکر در فضا، این کاوش‌گر توانسته، حجم زیادی از اطلاعات و داده‌های علمی خورشید را جمع‌آوری کند.

"ما بسیار خرسندیم؛ چرا که توانسته‌ایم کاوش‌گری را هدایت کنیم که توانسته طی دوبار گذر از حضیض مداری‌اش، بیش‌تر از آن‌چه انتظار داشته‌ایم، داده‌های خورشیدی کسب نماید." - نیکی فاکس، رئیس بخش فیزیک خورشیدی، از مرکز فرماندهی ناسا در واشنگتن.

این فضاپیما، با حمل چهار سری از ابزارهای علمی، به جمع‌آوری داده در مورد، ذرات، پلاسمای بادهای خورشیدی، میدان‌های الکتریکی و مغناطیسی، تابش رادیویی، ساختار لایه‌های بیرونی جو و تاج‌های خورشید می‌پردازد.

این اطلاعات می‌تواند دلیل دمای بسیار بالاتر تاج‌های خورشید، نسبت به سطح زیرین‌شان، و هم‌چنین فرآیند بیرون‌رانده شدن ذرات و پلاسما از منظومه‌ی شمسی را توضیح دهد.

کاوش‌گر پارکر توانسته، با استفاده از ابزاری موسوم به WISPR، تصاویری از ساختار بادهای خورشیدی در هنگام خروج‌شان از سطح این ستاره را ثبت نماید. این تصاویر به دانش‌مندان کمک می‌کند، تا با استفاده از ابزارهای دیگر کاوش‌گر، به مطالعه و بررسی اطلاعات، در همان موقعیت (در نزدیکی خورشید) بپردازند.


تیم تحقیقاتی این مأموریت، در حال حاضر، مشغول پردازش و تحلیل داده‌های به‌دست آمده از دو عبور نزدیک پارکر از کنار خورشید هستند؛ نتایج این بررسی‌ها، تا پایان سال جاری میلادی در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.

"داده‌هایی که در حال بررسی آن‌ها هستیم، جزئیات تازه‌ای از ساختار و فرآیند فعالیت‌های خورشیدی را با خود به هم‌راه دارد؛ ما هرگز شبیه به آن‌ها را ندیده بودیم! با وجود مخاطراتی که عبور از نزدیکی خورشید به هم‌راه دارد، این راه، تنها روش به دست آوردن اطلاعات لازم از این ستاره است." – نور رؤوفی، دانش‌مند طراح، سازنده و هدایت‌کننده‌ی پروژه‌ی کاوش‌گر خورشیدی پارکر در آزمایشگاه فیزیک کاربردی جان هاپکینز.




• منابع:

1. وب‌سایت ناسا - بخش اخبار،


• مترجم: معین پاکجو


مشخصات
نام
ایمیل یا شماره تماس
کد امنیتی
هنوز هیچ پیامی ارسال نشده است.



Top