امروز ۱۴ آذر؛ زادروز بنیانگذار فیزیک کوانتومی

امروز ۱۴ آذر؛ زادروز بنیانگذار فیزیک کوانتومی

امروز زادروز "ورنر کارل هایزنبرگ"(Werner Karl Heisenberg) فیزیکدان آلمانی و برنده جایزه نوبل فیزیک و یکی از بنیانگذاران فیزیک کوانتومی است.


به گزارش ایسنا، ۱۱۷ سال پیش، "ورنر کارل هایزنبرگ" در ۵ دسامبر سال ۱۹۰۱ در شهر وورتسبورگ  آلمان دیده به جهان گشود.


هایزنبرگ پس از پایان تحصیلات دبیرستان وارد دانشگاه شد و از سال ۱۹۲۰ تا ۱۹۲۳ در رشته فیزیک و ریاضی "دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ" و "دانشگاه گوتینگن" آلمان تحصیل می‌کرد.


"آرنولد یوهانس ویلهلم زومرفلد"(Arnold Johannes Wilhelm Sommerfeld) فیزیکدان آلمانی و "ویلهلم کارل ورنر اتو فریتس فرانتس"(Wilhelm Carl Werner Otto Fritz Franz) استادان او در رشته فیزیک "دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ"  بودند.


در "دانشگاه گوتینگن" آلمان او با "ماکس بُرن"(Max Born) ، "جیمز فرانک"(James Franck) و "دیوید هیلبرت"(David Hilbert)  به مطالعه فیزیک می‌پرداخت.


وی در سال ۱۹۲۳ موفق به دریافت مدرک دکترای خود از "دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ" شد. در سال ۱۹۲۴ دستیار ماکس بورن در گوتینگن بود و بعد در کپنهاگ با نیلز بوهر همکاری می‌کرد.


ورنر کارل هایزنبرگ سال ۱۹۳۲ به دلیل دستاوردهای علمی‌اش در فیزیک موفق به دریافت جایزه نوبل فیزیک شد.


مهم‌ترین کشف هایزنبرگ نامعادله مشهور "عدم قطعیت" است. این نامعادله می‌گوید که در مکانیک کوانتومی، قطعیت اندازه‌گیری تکانه و مکان با هم رابطه معکوس دارند. کارهای باارزش دیگر هایزنبرگ در زمینه "فیزیک ذرات" و "فیزیک هسته‌ای" است. هایزنبرگ همانند "ماکس پلانک" فیزیکدان نامی‌آلمانی  یک نوازنده چیره‌دست پیانو بود و در کنسرت‌هایی نیز شرکت داشت.


او در سال ۱۹۳۷ با "Elisabeth Schumacher" ازدواج کرد وحاصل این ازدواج هفت فرزند بود.


"جزء و کل"(Encounters And Conversations) یکی از تالیفات هایزنبرگ است. این کتاب به نوعی خاطرات هایزنبرگ را بیان می‌کند و به‌طور مثال دربردارنده چگونگی پیوستن او به دانشکده فیزیک دانشگاه مونیخ، آشنایی او با "نیلز بور"، رفتار هایزنبرگ در زمان رایش سوم، بحث‌های علمی و فلسفی با افراد مختلف و بسیاری از جوانب زندگی این دانشمند بزرگ است.


وی در طول زندگی موفق به دریافت جوایز بسیاری شده است که می‌توان به مدال "ماتئوچی"(Carlo Matteucci) ، "مدال برنارد به خاطر خدمات شایسته به علم" ، مدال "ماکس پلانک"، "جایزه همکاری انجمن سلطنتی" و "نوبل فیزیک" اشاره کرد.


این فیزیکدان سرشناس سرانجام اول فوریه سال ۱۹۷۶ و در سن ۷۴ سالگی در مونیخ دیده از جهان فروبست.



مشخصات
نام
ایمیل یا شماره تماس
کد امنیتی
هنوز هیچ پیامی ارسال نشده است.



Top